17-07-2015 1 min. Patrick van Haren

Het Lauwsepad is geopend

Het Lauwsepad is geopend

Op vrijdag 10 juli is het eerste Klompenpad in onze gemeente, het Lauwsepad geopend. De opening vond plaats bij De Dalenshof. Wethouder Sander Bos heeft samen met Arjan Vriend, directeur Stichting Landschapsbeheer Gelderland het startpaneel onthuld.

Klompenpaden zijn rondwandelingen in het agrarisch cultuurlandschap. Ze gaan zoveel mogelijk over historisch tracé en voeren over onverharde paden via boerenland en landgoederen.
Rust, kleinschaligheid en de combinatie van cultuur en natuur bepalen de sfeer en vertellen bewoners en wandelaars over de geschiedenis van hun omgeving. Met deze wandelroutes hopen Landschap Erfgoed Utrecht en Stichting Landschapsbeheer Gelderland bij te dragen aan de beleefbaarheid van het landschap en de cultuurhistorie.

Klompenpad

Het Lauwsepad is een rondwandeling van 14 kilometer door het mooie buitengebied van Beneden-Leeuwen. Wandelen door weilanden, uiterwaarden en langs boerenerven. Lauwsepad maakt deel uit van een landelijk routenetwerk van Klompenpaden en is het 72ste Klompenpad. Dit Klompenpad is mede mogelijk gemaakt door de gemeente West Maas en Waal, Provincie Gelderland, Regio Rivierenland en de Nationale Postcode Loterij.

De brochure met de route en wetenswaardigheden is onder andere te koop bij het startpunt ijssalon Ohlala, cafetaria De Akker, Fruittuin Bloesemhof en VVV’s in de regio. De route is in beide richtingen gemarkeerd met rode klompjes.

Klompenpad


Als eerst op de hoogte?
Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief en je bent als eerst op de hoogte van het laatste nieuws.