09-04-2021 1 min. Rinie van Haren

Het wassende water

Door Nicole Megens

De Maas en Waalse documentairemaker Jos Kruisbergen werd bijna in het water geboren. Zodra het water begint te stijgen gaat zijn bloeddruk omhoog net zo snel als het wassende water. Zijn camera, statief en laarzen staan dan al klaar.

Jos vertelt enthousiast: 'Iedere keer is het weer anders en dat is zo mooi aan de natuur.' Al gauw kreeg de stichting Tweestromenland in Beeld en Geluid door de vele publiciteit landelijke naamsbekendheid, niet in het minst door de prachtige en bijzondere manier van filmen van Jos. De nestor van de Nederlandse televisie Gijs Stappershoef zij ooit over zijn leerleerling. Jos hoort in het rijtje thuis van Joris Ivens en Riefenstatahl.

Journalisten schreven: Als je zijn beelden ziet zou je ze als posters aan de muur willen hangen. En als je de beelden van het wassende water ziet, dan kun je dit alleen maar beamen. In een paar minuten tijd neemt hij je mee in zijn zo geliefde Rivierengebied . Als het hoog water wordt dan trekt hij er weken op uit om ons te laten genieten van zijn prachtige beelden. Op dit moment wordt de documentaire verder afgemonteerd. De documentaires is nu te zien op www.2bg.nl.


Als eerst op de hoogte?
Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief en je bent als eerst op de hoogte van het laatste nieuws.