17-06-2022 1 min. Rinie van Haren

Historische sensatie - VR game in Museum

Reis door het verleden en red de schatten van Gelderland!

Museum Tweestromenland biedt bezoekers de kans om van 22 juni tot en met 10 juli de vroegere tijden van Gelderland beleven via een Virtual Reality game. De interactieve game is onderdeel van het project Schatkamers van Gelderland van Erfgoed Gelderland. In dit spel moeten spelers door in tweetallen samen te werken gestolen historische objecten terugplaatsen in de juiste periode. Beleef de geschiedenis op een andere manier door deze zelf te herstellen!

 Een tijdreiziger heeft bijzondere historische objecten gestolen. De spelers moeten de voorwerpen terugbrengen naar het tijdperk in welke zij écht thuishoren zodat de geschiedenis weer wordt ‘hersteld’!

De spelers reizen door de Gelderse geschiedenis en belanden zo bijvoorbeeld in een pre-historische hut, een Romeinse tempel of een Spaans tentenkamp. Daar treffen zij voorwerpen die daar niet horen. En om dat te herstellen is de hulp nodig van museumbezoekers in de leeftijd van 12 t/m 99 jaar. De VR-game Schatkamers van Gelderland is een spel voor twee spelers: de ene speler draagt de VR-bril, de ander speler bedient de knoppen. Samen herstellen zij de geschiedenis door aanwijzingen te ontcijferen, puzzels op te lossen en goed samen te werken!

Bekijk na het spel soortgelijke voorwerpen uit de prehistorie en Romeinse tijd in ons museum. En check onze website voor meer info over de huidige tentoonstellingen in Museum Tweestromenland.


Als eerst op de hoogte?
Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief en je bent als eerst op de hoogte van het laatste nieuws.