10-09-2021 3 min. Rinie van Haren

Holistic Flow geeft binnenkort Mindful Dansen

Geschreven door Marianne van Leeuwen

Mindful dansen

Hou je van dansen dan is Mindful Dansen zeker ook een aanrader. Het fijne hier aan is namelijk dat jij helemaal niet hoeft te kunnen dansen. Het gaat om het plezier in het bewegen op zich, het leeg maken van je hoofd. Het voelen en ervaren van het denken in je hoofd, naar voelen in je lijf.

In een stressvolle tijd is het heerlijk om je gedachten op de loop te laten. Je kunt wel wat rust gebruiken en mindfulness is hierbij het juiste antwoord. Je gevoel en lijf met elkaar laten verbinden.

Dans zorgt ervoor dat je jezelf kunt vinden en tegelijkertijd kunt verliezen. Het is dansen naar je eigen kunnen met een mix van bewegen, mindfulness en meditatieve elementen. Het doel hiervan is om (weer) bewust te worden van je eigen lichaam en je gedachten.

Er wordt gebruik gemaakt van verschillende muziek soorten en het eerste deel van de les zal een activerende factor hebben. Alles loslaten en lekker van je afschudden. Een verbondenheid maken tussen hoofd, hart en buik, zodat jij je weer als één geheel kan voelen.

Wanneer je je overgeeft aan de muziek en het bewegen, kan je in een soort van trance komen, een meditatieve staat. En dit werkt bevrijdend, euforisch, ontspannend en mindful. Het is werkelijk de simpelste en misschien ook wel de leukste manier om je lichaam en geest te ontspannen.

Mindful Dansen werkt ook door in je dagelijkse leven. Het helpt je om meer rust, helderheid, vreugde en vrijheid te ervaren. En hierdoor zul je dan ook weer meer energie gaan krijgen.

Hoe is de les van Mindful Dansen opgebouwd? • We beginnen eerst met een warming up. We gaan onze spieren los maken, ons lichaam voorbereiden om te gaan bewegen met danspassen. • We gaan luisteren naar de muziek en we gaan DANSEN. Dit eerste deel is een activerend deel waarbij de hartslag hoger zal gaan. Om alles lekker los te schudden en van af te laten glijden. • Het "derde" deel is ademhaling, bewustwording en ontspannen. • En we eindigen met het "laatste" deel met stilte. Een meditatief moment voor jezelf in je eigen bubbel. • Een Mindful Dans les duurt ook iets langer dan de andere lessen. Deze duurt 5 kwartier.

De lessen Mindful Dansen starten maandag 4 oktober van 19:45 tot 21:00 uur.

Wil je al eerder komen bewegen? Dan kan dat natuurlijk. Alles lessen in het lesrooster zijn gebaseerd op een holistische visie. Bewegen doe je namelijk nooit zomaar. Er doet veel meer mee dan alleen je lichaam.

In het lesrooster is onder andere ook te vinden: Bellyfit, Strong in Balance, Mindful wandelen (in de natuur) of Mind-Flow. Er is hiermee voor ieders wat wils.

Move your body and calm your mind

Ga uit je hoofd en in je lijf en leer bewegen in het hier en nu.

Met warme groet, Marianne

  • Holistisch Energetisch Therapeut (o.a. Reiki behandelingen en Kreatieve Therapie)
  • Holistische masseur (met als specialisatie Reuma, Oncologie en Trauma massage)
  • Holistische voedings- en beweegcoach
  • Mind-Walk® Master Trainer (groepsverband, personal coaching en voor bedrijven) → (gericht op angst- en stress beheersing, wellness en voeding)

Praktijk: Coach Marianne / Holistic Flow
Bikkelen 2a
6658 AS, Beneden-Leeuwen
W: www.holisticflow.nl
E: holisticflow@outlook.com
T: 06-50280832


Als eerst op de hoogte?
Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief en je bent als eerst op de hoogte van het laatste nieuws.