21-05-2021 2 min. Rinie van Haren

Holistic Flow geeft holistische visie over een brandend maagzuur

Geschreven door Marianne van Leeuwen

Brandend maagzuur

Een overschot aan zuur in de maag? Volgens de orthomoleculaire voeding is het juist een tekort aan zuur! En zouden maagzuurremmers het juist erger maken……..

Het is een veelvoorkomende klacht die aangeeft dat er iets niet goed gaat met de voedselvertering in de maag. Er wordt door veel mensen gedacht dat je dan juist een teveel aan maagzuur hebt, maar in veel gevallen is het tegendeel is echter waar! Vaak worden er dan maagzuurremmers gebruikt. Maar helaas; dit is maar een tijdelijke oplossing.

Nu zijn er allerlei tips te benoemen wat je hier aan kunt doen met je voeding, maar hoe zit dit nu vanuit een holistische visie? Wat kan brandend maagzuur nog meer betekenen?

Oorzaak vanuit een holistische visie

Ingehouden agressie, je kan jezelf niet echt zijn, nerveus en je ziet bepaalde zaken nogal zwart in.

Je blijft hierin nogal passief, terwijl je jezelf ook innerlijk zou kunnen bevrijden hieruit. Je komt niet echt tot een actieve verwerking, je durft niet voor jezelf op te komen en /of door te breken. Je bent verdrietig en kwaad.

Je bent druk bezig met futiliteiten, met oppervlakkigheden en je wensen en verlangens worden onderdrukt. Je blijft er in hangen en je “herkauwt” alles opnieuw ipv door te pakken, een knoop door te hakken en te vertrouwen op je intuïtie.

Je voelt je gefrustreerd omdat je niet echt vanuit je eigen kracht leeft! Je voorziet vaak al het ergste wat er zou kunnen gebeuren en je maakt je zorgen om niets. Je ontvlucht eerder een oplossing dan het op te lossen.

Wat kun je er mee doen?

Luister meer naar je natuur, je eigen verlangens. En bevrijd je van je emotionele spanningen. Leer te doen ipv te denken en te piekeren en wees kordaat in het aanpakken en verwerken van je problemen. Ontspan je en kom tot rust. Laat gevoelens vrij stromen, wantrouw niet en durf trots en open te manifesteren.

Je kent ook vast de uitdrukking wel: “Zwaar op de maag liggen (=iets een moeilijk probleem vinden)”. Eigenlijk zegt die ook al heel veel.

== Durf jij jezelf te manifesteren? ==

Volgende week een beknopte uitleg over de holistische visie over “brok in de keel”. Tot dan!

Met warme groet, Marianne

  • Holistisch Energetisch Therapeut (o.a. Reiki behandelingen)
  • Holistisch masseur (met als specialisatie Reuma- en Oncologie massage)
  • Holistisch sportcoach (small group training)
  • Sportinstructeur (groepsverband en personal training)
  • Mind-Walk® trainer (groepsverband, personal coaching en voor bedrijven, gericht op angst- en stress beheersing, wellness en voeding)

Praktijk: Coach Marianne
Bikkelen 2a
6658 AS, Beneden-Leeuwen
W: www.coachmarianne.info
W: www.holisticflow.nl
E: holisticflow@outlook.com
T: 06-50280832


Als eerst op de hoogte?
Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief en je bent als eerst op de hoogte van het laatste nieuws.