11-06-2021 3 min. Rinie van Haren

Holistic Flow geeft uitleg over de diamant in jezelf

Geschreven door Marianne van Leeuwen

Een diamant

Wat is een diamant? Een diamant is een fonkelende steen die je vaak terugziet in een ring, ketting, riem of in een hoofdkroon.

“”Een diamant is een materiaal waarbij de koolstofatomen gestapeld en gerangschikt zijn volgens een zich herhalend patroon. De diamant kristalliseert onder invloed van een zeer hoge druk en temperatuur. Dit geeft diamant zijn typische, uitstralende eigenschappen.
Een diamant is het hardste natuurlijke materiaal dat we kennen op aarde. Beweging van de diamant, lichtbron of onze ogen leidt tot een lichtspel:
de wisselende schitteringen van de diamant. Een straal wit licht die onder een hoek invalt op een heldere geslepen diamant breekt in spectrum van zeven kleuren.””

Lekker praktisch vind je ook niet?

Maar hoe kunnen wij de diamant omzetten naar een symbolisch iets. Iets wat ons op een andere manier van dienst kan zijn dan een mooi, schitterend, materialistisch ding.

Het woord diamant komt van het Griekse ‘adamas’ dat onoverwinnelijk betekent en duidt op eeuwigdurende trouw.
Tot aan de 15e eeuw werden diamanten alleen gedragen door een koning of machthebbers. Het stond symbool tot macht en kracht, moed en onoverwinnelijkheid. Tegenwoordig staat de diamant als symbool voor romantiek, passie, avontuur en schoonheid.

De diamant kan geel, bruin, groen, blauw, roze, rood en kleurloos zijn. De diamant is een heel zuivere, geconcentreerde lichtenergie en bijzonder krachtig en intens. Het versterkt je verbinding met hogere energieën en bevordert hierdoor spirituele inzichten en helderziendheid.

Het symbool van een diamant holistisch gezien

De diamant kan belangrijke inzichten geven naar jezelf toe als de steen naar binnen toe gericht is. Het kan diepere lagen in jezelf en je bewustzijn bereiken.

De energie van een diamant kan heel krachtig zijn en kan andere energieën versterken. Het is belangrijk te weten deze steen voornamelijk te gebruiken als je goed geaard bent en emotioneel in balans. Ben je dit niet, dan kan dit hert gevoel juist versterken.
Kan heel goed gebruikt worden tijden een mediatie, op het voorhoofd voor sterk inzichtgevende en transformerende werking.

De diamant bestaat uit 4 essentiële thema’s:

  1. De uitnodiging; ontdekken wie je werkelijk bent
  2. Dieper dan gevoel
  3. De knoop ontwarren
  4. Kiezen voor vrede met jezelf

Deze 4 thema’s sporen jou aan tot een oprecht, diepgaand zelfonderzoek. Zodat je tot je innerlijke rijkdom komt.

De diamant staat dus ook voor innerlijke rijkdom.
Een innerlijke rijkdom van een verlangen naar vervulling. Benut de kans om de vragen die bij je op komen om tot een antwoord te komen. Zelfonderzoek is hierbij één van de belangrijkste boodschappen.

Hoe kun je dit gaan doen?

Door je eigen ego aan te spreken. Wanneer je het licht van bewuste aandacht lat schijnen over welk deel van je ego dan ook, kan het verhaal geen macht over je leven meer uitoefenen.

Ben jij zover om je verlangens om te zetten naar vervulling? Dan kan dat met het tekenen van de Diamant Mandala. Je kunt zelf kiezen voor een ONLINE les via ZOOM (op zondag 13 juni 11:00 – 12:30 uur), of OFFLINE in de praktijk (zondag 20 juni om 11:00 – 15:30 uur).

Wil je meer weten en/of meedoen? Dan kun je informatie aanvragen via het mailadres wat je hieronder ziet staan.

== Een diamant glinstert niet zonder slijpen == (= men bekomt niets zonder moeite)

Volgende week kun je hier een uitleg lezen over wat Holistic Flow doet en inhoudt. Tot dan!

Warme groet, Marianne

  • Holistisch Energetisch Therapeut (o.a. Reiki behandelingen en Kreatieve Therapie)
  • Holistische masseur (met als specialisatie Reuma, Oncologie en Trauma massage)
  • Holistische voedings- en beweegcoach
  • Mind-Walk® Master Trainer

Praktijk: Coach Marianne / Holistic Flow
Bikkelen 2a
6658 AS, Beneden-Leeuwen
W: www.holisticflow.nl
E: holisticflow@outlook.com
T: 06-50280832


Als eerst op de hoogte?
Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief en je bent als eerst op de hoogte van het laatste nieuws.