02-07-2021 3 min. Rinie van Haren

Holistic Flow geeft uitleg wat holistische therapie inhoudt

Geschreven door Marianne van Leeuwen

Wat is mediteren?

Als je voor de eerste keer gaat mediteren, kan het erg lastig zijn om je gedachten er bij te houden. Het lijkt dan ook wel of je gedachten juist op die momenten een geheel eigen leven gaan leiden. Deze gaan alle kanten uit. Je denkt bijvoorbeeld aan de boodschappen, aan je werk, wat je misschien nog zou willen opruimen of schoonmaken. De auto moet naar de garage. Maar ook minder leuke gedachten kunnen juist op die momenten naar boven komen. Gedachten waar je sowieso liever niet aan wil denken, of ze ver weg wil stoppen omdat het je verdrietig maakt en buikpijn geeft. Leren mediteren is een proces. Want iedereen kan het. Geef het de tijd en sta er voor open. En hoe vaker je gaat mediteren, hoe meer helder je geest zal worden, hoe beter je alles in perspectief zult kunnen zien.

Maar wat is mediteren nog meer?

Meditatie is een manier om om te gaan met stress, verdriet, angsten en onzekerheden. Maar ook een manier om leuke dingen te verwezenlijken die je op je pad tegenkomt. Mediteren is een manier om weer innerlijke rust te krijgen, om je hoofd leeg te maken. Jezelf ook daadwerkelijk de rust te geven die je gewoon nodig hebt. Je gedachten leren loslaten. Maar ook dat je gedachten er gewoon mogen zijn zoals ze zijn.

Veel mensen denken dat ze vooral gelukkig kunnen zij als ze die mooie auto hebben kunnen kopen, of dat geweldige huis met die grote tuin. Maar innerlijke rust is even zo belangrijk. Als je geen rust kunt vinden in jezelf en jezelf niet kunt accepteren, dan zal die auto en dat grote huis jou niet gelukkig maken. Begin bij jezelf is een hele cliché zin, maar zeker zo waar.

Er zijn verschillende soorten meditaties. Je kunt zonder muziek, maar ook met begeleidende muziek mediteren. Meditaties kunnen heel visueel gemaakt worden of op het gevoel gericht zijn. Maar meditaties kunnen ook op thema' s gebaseerd zijn zoals loslaten, liefde, vergeven of naar je innerlijke kind kijken. Vaak ligt het ook aan het moment en wat bij je past waardoor jij je prettig voelt met een meditatie.

Meditaties kunnen je ook letterlijk raken, met name als je meditaties hebt die op je gevoel werken. Ze kunnen dan ook een scala aan emoties losmaken. En ook dat mag, het mag er zijn. Dit geeft vaak ook heel veel verlichting. Mediteren helpt tegen pijn, onzekerheden, angst en stress.

Voor de eerste keer mediteren?

• Via Youtube kun je heel veel meditaties vinden en kies iemand die een prettige stem heeft voor jou.
• Vind je het toch wat eng, dan kun je kiezen voor een Bodyscan
• Met een Bodyscan ga je alle lichaamsdelen langs om deze te leren ontspannen
• Ga gemakkelijk zitten of liggen
• Haal een aantal keren diep adem, in en uit
• En concentreer je op je ademhaling

Meditatie sessie LIVE

Liever een live meditatiesessie ervaren? Dat kan ook. Er staat een meditatiesessie gepland op 4 juli van 11:00 tot 12:30 uur.
Je kunt je zondagochtend niet beter beginnen dan met mediteren. Jouw meditatieplekje kost hiervoor €15,00. Reserveer op tijd! De plaatsen zijn beperkt!

Met warme groet, Marianne

  • Holistisch Energetisch Therapeut (o.a. Reiki behandelingen en Kreatieve Therapie)
  • Holistische masseur (met als specialisatie Reuma, Oncologie en Trauma massage)
  • Holistische voedings- en beweegcoach
  • Mind-Walk® Master Trainer

Praktijk: Coach Marianne / Holistic Flow
Bikkelen 2a
6658 AS, Beneden-Leeuwen
W: www.holisticflow.nl
E: holisticflow@outlook.com
T: 06-50280832


Als eerst op de hoogte?
Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief en je bent als eerst op de hoogte van het laatste nieuws.