14-01-2022 6 min. Rinie van Haren

Holistic Flow geeft uitleg wat holistische therapie inhoudt

Geschreven door Marianne van Leeuwen

Waar staat Holistic Flow voor?

Holistic is makkelijk vertaald naar holistisch, de mens in zijn geheel te zien op alle vlakken. Het één kan namelijk niet zonder het andere en het heeft altijd invloed op elkaar. En dat is ook precies waar Holistic Flow zich mee bezig houd. In de FLOW, in transformatie, durven te veranderen en mee te bewegen vooral met jezelf.

FLOW is vertaald "stroming", dus is het voor mij een holistische stroming, oftewel: een stroming van jou als mens in zijn geheel. Want waarom zou je je maar op één aspect richten? Terwijl er zoveel meer zijn? En zoals eerder al aangegeven, het staat allemaal met elkaar in verbinding.

Maar FLOW staat voor nog veel meer. De letters FLOW betekenen echter nog meer dan stromen of doorstromen/ stroming. Iedere letter heeft zijn eigen, unieke uitleg.
⦁ F = Fysiek, mentaal, energetisch, emotioneel en spiritueel
⦁ L = Libelle; transformatie, laagjes afpellen en loslaten; uit je cocon komen
⦁ O = Ontspannen je weg kunnen volgen
⦁ W = Wegwijzering; durf te kiezen welke kant je op wil, werken aan jezelf, stap uit je comfortzone
 

Holistische therapie

Maar wat is holistische therapie eigenlijk? Holistische therapie baseert zich op het feit dat er een interactie bestaat tussen lichaam en geest. Lichamelijke klachten kunnen laten zien dat de geest in disbalans is en andersom zijn geestelijke klachten weer te koppelen aan het lichaam.
  Met een holistische behandeling vraag je aan jezelf om met je volle aandacht aanwezig te zijn in het hier en nu en zonder oordeel te ervaren. Op deze wijze ontdek je jouw essentie. Je komt immers in contact met de aspecten die jouw klachten en vraagstukken doen ontstaan en in stand houden. Denk aan emoties, gevoelens en onverwerkte ervaringen. Door te leren luisteren naar de signalen van je lichaam en ECHT contact te maken je gevoel, komt er ruimte voor nieuwe inzichten.
  De holistische behandeling stimuleert het zelf-herstellend vermogen van het lichaam en leidt samen met de optredende bewustwording en inzichten tot heling, ontwikkeling en innerlijke groei.

Holistisch therapeut

Als holistisch therapeut ga ik er vanuit dat alles met elkaar in verbinding staat. Ik kijk naar de mens vanuit de vijf verschillende niveaus: fysiek (lichaam), mentaal (gedachtes, patronen en overtuigingen), emotioneel (emoties), energetisch (bijv. chakraleer, energieveld, prikkels) en spiritueel (dieper liggende betekenis). Holistisch betekent letterlijk allesomvattend of geheel. Als holistisch therapeut is er minder focus op de klacht zelf, de aandacht ligt meer op de oorzaak van de klacht. En hoe hier mee verder te kunnen in het heden en de toekomst.
 

Ben jij toe aan een innerlijke reis?

Ben je toe aan een innerlijke reis? Sta je op het punt dat het je zelf niet meer lukt om verder te komen? Wil je graag ontdekken wat er speelt bij je? Je overtuigingen heroverwegen? Oude pijn omarmen en er kracht uit halen? Gun jij jezelf een proces van innerlijke groei en meer bewustzijn? Ik ondersteun je graag in dit proces.
  Deze methode van kijken zorgt voor een diepe reflectie bij jezelf, zelfonderzoek en bewustwording van wat er is. Vanuit spiritueel oogpunt is het interessant om dieper in te gaan op de oorzaak van de klacht. Iedereen draagt een rugzak met stukken pijn en verdriet, waar ligt bij jou de oorzaak van deze last?

Leefstijl

Letterlijk betekent leefstijl “een manier van leven”. Wat zou er verkeerd zijn aan jouw manier van leven? Iedereen leeft zijn/haar manier van leven op de best mogelijke manier. Maar wat is leefstijl? Wat houdt dat in? leefstijl is een allesomvattend geheel van jouw leven. Hoe ziet jouw leven er uit. Hoe is het met jouw gezondheid op verschillende vlakken? Leefstijl bekijken wij vanuit een holistische visie, want alles is van invloed op jouw leefstijl.

Een leefstijl op zich bestaat uit een aantal verschillende vlakken:
⦁ Voeding
⦁ Bewegen
⦁ Sociaal
⦁ Zingeving
⦁ Ontspanning
⦁ Slaap
⦁ Welzijn

Vanuit een holistische kijk bevat leefstijl een meer alles omvattend geheel. En is de leefstijl gebaseerd op een aantal holistische vlakken, bestaande uit 5 niveaus:
⦁ Emotioneel
⦁ Energiek
⦁ Mentaal
⦁ Fysiek
⦁ En spiritueel

Als er een verstoring is op één van bovengenoemde niveau’s, dan raak je uit balans en zou je ziek kunnen worden. Alle 5 de niveaus zijn namelijk met elkaar verbonden en hebben interactie met elkaar.

Een eenvoudig voorbeeld:
⦁ Mentaal: je ervaart stress, daar ben je in gedachten mee bezig.
⦁ Emotioneel: je voelt je niet lekker in je vel zitten.
⦁ Fysiek: je krijgt last van je schouders, nek en hoofdpijn.
⦁ Energetisch: je wordt moe.
⦁ Spiritueel: je vraagt jezelf waar dit vandaan komt.
Op deze manier zie je dus dat alles met elkaar in verbinding staat. En dat deze niveaus betrekking kunnen hebben op alle leefstijl vlakken.
 

Hoe is het met jouw leefstijl?

Hoe is het met jouw leefstijl en vitaliteit gesteld? Is er een verstoring op één van de niveaus waardoor jij uit balans bent? Weet jij waar de oorzaak ligt voor jou maar lukt het niet om dit zelf op te lossen? Of merk je dat je niet lekker in je vel zit, maar je kunt er niet achter komen hoe dat komt?
Tijdens een consult kun je hier voor jezelf meer duidelijkheid in krijgen. Waar ligt het probleem, op welk niveau, op welk leefstijlvlak gaat het bij mij mis. Wat wil en kan ik het beste aanpakken. En op welke manier? Allemaal vragen die je tijdens een consult kunt achterhalen. Ben jij gemotiveerd om je leefstijl aan te pakken op een holistische wijze? Dan kun je bij mij een afspraak maken voor een behandeling.

Mijn WHY

Waarom ik doe wat ik doe.
Met mijn eigen (vervelende) ervaring(-en) in het leven weet ik dat het geen toegevoegde waarde heeft om over je problemen te praten die er vroeger waren. Tuurlijk zijn die niet onbelangrijk, maar door er over te praten herhaal je vooral de pijn die je toen ook hebt gehad. Ga je weer opnieuw door dat zelfde diepe dal.
  Maar is dat ook echt wat je wil?
Ik heb geleerd dat er ook andere manieren zijn om weer beter in je vel te komen, beter naar jezelf te kunnen luisteren, in je innerlijke kracht te komen staan.
  Dat is mijn WHY!!
  Ik wil jou helpen op je pad naar je innerlijke kracht, ongeacht de oorzaak van je problemen. Ik neem je mee vanaf het kruispunt waar jij staat te twijfelen welke afslag je mag nemen.
  Met mijn trajecten doorloop je je hele lichaam op holistische wijze om weer in balans te komen. Ik garandeer je dat je je nadien heerlijk verlost zult voelen. Zal ik met je meelopen?

In Transformatie

En? Durf je dat? Durf jij de stap te zetten naar een verandering, een transformatie?
Vind je het leuk om tips, trics en weetjes te lezen. Ook jij kan je aanmelden voor de besloten Facebook pagina: In Transformatie.

Met warme groet, Marianne

Holistisch Energetisch Therapeut (o.a. Reiki behandelingen en Kreatieve Therapie)
Holistische masseur (met als specialisatie Reuma, Oncologie en Trauma massage)
Holistische voedings- en beweegcoach
Mind-Walk® Master Trainer (groepsverband, personal coaching en voor bedrijven) → (gericht op angst- en stress beheersing, wellness en voeding)

Praktijk: Coach Marianne / Holistic Flow
Bikkelen 2a
6658 AS, Beneden-Leeuwen
W: www.holisticflow.nl
E: holisticflow@outlook.com
T: 06-50280832


Als eerst op de hoogte?
Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief en je bent als eerst op de hoogte van het laatste nieuws.