18-09-2020 2 min. Rinie van Haren

Hoofdsponsor ING verlengt contract met Leones

In tijden van veel mindergoed nieuws is er nu eens een heel positief gebeuren te melden. Hoofdsponsor ING heeft het sponsorcontract met s.v. Leones met 3 jaar verlengd. De afgelopen 6 jaar was ING al hoofdsponsor. Als hoofdsponsor van de KNVB zijn zij ook de hoofdsponsor van een 500 tal amateur verenigingen in Nederland. Aan het sponsorschap is een gezamenlijke doelstelling van de KNVB en ING verbonden. De komende 3 jaar staan in het teken van werken aan de groei van het meiden- en vrouwenvoetbal.

De gezamenlijke ambitie van de KNVB en ING is om het meiden- en vrouwenvoetbal nóg meer te integreren in de voetbalwereld. De komende vijf jaar werken beide partijen samen met honderden amateurclubs aan een groei van 25% naar 200.000 vrouwelijke KNVB-leden en 25% meer vrouwelijk kader bij amateurclubs. Steven Sedee, manager sportsponsoring ING: “We zijn er trots op dat we juist in deze tijd de amateurverenigingen kunnen blijven steunen. Zij zijn de basis van het Nederlandse voetbal. Het is belangrijk voor het succes van het meiden- en vrouwenvoetbal dat de amateurclubs hier ook hun rol in pakken. Zij hebben de kennis, kunde en faciliteiten in huis om meiden- en vrouwenvoetbal aan te bieden en verder te ontwikkelen. Samen met Sarina Wiegman, bondscoach van de Oranje Leeuwinnen, en sinds 14 februari 2020 de ambassadeur van het meiden- en vrouwenvoetbal, willen we het meiden en vrouwenvoetbal de aandacht geven die het verdient”. ING wil daarbij als hoofdsponsor van de KNVB en het Nederlandse voetbal alle voetballiefhebbers (jong en oud, man en vrouw, speler of fan) zo goed mogelijk faciliteren zodat zij dat kunnen doen wat zij het liefste doen: met voetbal bezig zijn.

Ook Leones is heel blij met de verlenging van het sponsorschap. De doelstelling van de KNVB is bij s.v. Leones eerder dit jaar al verwoord in het toekomstvisie plan van de vereniging waarbij een duidelijk beeld is geschetst waar s.v. Leones met het meiden- en vrouwenvoetbal binnen enkele jaren naar toe wil groeien. Daarnaast wordt er ook geïnvesteerd in een duurzame accommodatie waar nu de bouw en ontwikkeling van is gestart.


Als eerst op de hoogte?
Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief en je bent als eerst op de hoogte van het laatste nieuws.