19-11-2021 2 min. Rinie van Haren

Informatiebijeenkomst Wet Bestuur en Toezicht Rechtspersonen

Vanaf 1 juli 2021 is de wet WBTR voor verenigingen en stichtingen van kracht. De wet geldt voor alle besturen. Sociom en Notariskantoor Teeuwen verzorgen een informatiebijeenkomst voor verenigingen en stichtingen.

Bijeenkomst

Veel mensen zetten zich – vaak vrijwillig – in voor hun vereniging of stichting. Bestuurswerk is nuttig en nodig. Daarom is het belangrijk dat de vereniging of stichting voldoet aan de wet. Zeker omdat na 1 juli 2021 sprake is van hoofdelijke persoonlijke aansprakelijkheid als er wat misgaat. Wat de nieuwe Wet Bestuur en Toezicht Rechtspersonen inhoudt en hoe je er eenvoudig aan kunt voldoen, leggen we graag uit tijdens de informatiebijeenkomst.

Save the date

Notariskantoor Teeuwen is bereid om in samenwerking met Sociom een informatiebijeenkomst over de WBTR te organiseren. De bijeenkomst vindt plaats op dinsdag 30 november en start om 19.30 uur. Meer info over de locatie ontvangt u na aanmelding voor de bijeenkomst. Om je organisatie aan te melden of voor meer informatie kun je contact opnemen met Sociom: 0485-700 500 of mail naar samantharegeer@sociom.nl. Vermeld bij de aanmelding met hoeveel personen je aanwezig zult zijn.

Stap voor stap naar een WBTR-organisatie

Sociom heeft zich als partner aangesloten zodat we een korting van 50% op het stappenplan kunnen aanbieden. Dit online stappenplan geeft informatie over de nieuwe verplichtingen en biedt handreikingen om hieraan te voldoen. Alle informatie en de kortingscode is te vinden op: wbtr.nl/partner/sociom.

Over Sociom

Het Vrijwilligerspunt is onderdeel van Sociom, een brede organisatie voor sociaal werk en werkt voor de vijf gemeenten in het Land van Cuijk en voor de gemeente West Maas en Waal. Sociom is er voor iedereen, van jongere tot senior. De sociaal werkers van Sociom brengen mensen samen, ondersteunen waar nodig en zijn altijd in de buurt. Zie ook www.sociom.nl.


Als eerst op de hoogte?
Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief en je bent als eerst op de hoogte van het laatste nieuws.