15-01-2021 2 min. Rinie van Haren

Inzameling kerstbomen succesvol verlopen

Door Rinie van Haren Foto's: Markeon

Na een lange reeks van grijze en grauwe dagen is het op zaterdag 9 januari na een vriesnacht een koude start maar met een dun winterzonnetje. Nabij de Bikkelen staan Herman en Rob van carnavalsvereniging De Braoiers om de eerste kerstbomen in ontvangst te nemen. De gemeente West Maas en Waal koos er ook dit jaar voor om aan de inwoners de mogelijkheid te bieden de kerstboom naar een inzamelpunt te brengen.

Op allerlei manieren worden de overbodig geworden kerstbomen naar het inzamelpunt gebracht. Meegesleept langs de fiets, op een aanhangwagen, achter in de kofferbak en zelfs op het dak van een personenauto. Het zonnetje laat zich volop gelden. Voor de carnavalsvrienden die de inzameling begeleiden is dit normaal gesproken de periode om zich met andere zaken bezig te houden dan met kerstbomen. Het carnavalsseizoen zou nu volop draaien en tal van activiteiten zouden nu worden voorbereid. Hoe anders is de werkelijkheid?

Rond het middaguur worden Herman en Rob afgelost door Bas en Jeroen. Tussen 10 en 14 uur worden de kerstbomen ingezameld. Natasja komt namens de gemeente West Maas en Waal even een kijkje nemen. Ze controleert nog even of alles onder de geldende coronamaatregelen verloopt en dat gaat prima. Ze maakt een rondje langs alle acht inzamelplaatsen in onze gemeente waar verenigingen zijn uitgeloot om de inzameling te verzorgen. Als vergoeding kan elke deelnemende vereniging 50 euro tegemoet zien. De inwoners die een kerstboom inleveren maken kans op een leuke prijs als zij naast de kerstboom ook een ingevuld formulier inleveren. Zo winnen alle deelnemende partijen.


Als eerst op de hoogte?
Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief en je bent als eerst op de hoogte van het laatste nieuws.