10-02-2023 2 min. Rinie van Haren

Isala '77 start met volleybalvariant No Jump

Voor iedereen die wil volleyballen maar vanwege blessures of andere fysieke ongemakken kiest voor een variant waarbij het net lager hangt en springen verboden is.

Het spel

De regels die Nevobo voor No Jump Volleybal voorschrijft worden gehanteerd:
⦁ Ervaren volleyballers spelen op een veld van 9x9 meter, onervaren op een veld van 7x9 meter;
⦁ Bij dames is de nethoogte 2.10, bij heren 2.20 meter. Mixteams spelen met een nethoogte van 2.15meter;
⦁ Springen is verboden; bij het spelen van de bal moeten spelers met beide voeten op de grond staan;
⦁ Je mag de bal niet met je voet(en) spelen.

Andere regels worden aan de wensen en mogelijkheden van de spelers aangepast. Denk dan aan een keer stuiteren, een keer vangen, verplicht 3 x spelen (of juist niet), aangepaste veldgrootte, etc. Deze regels zullen pas specifieker gemaakt worden als we weten wie geïnteresseerd zijn.

Aantal spelers

Er is een aantal spelers nodig om dit op te starten. Bij voorkeur 2 x 6. Maar we stellen nog geen minimum. Er kunnen immers altijd reguliere volleyballers meedoen, zolang ze zich maar aan de No Jump regels houden.

Pilot periode

ISALA ’77 start dit op als pilot. De Rosmolen is hiervoor alvast gereserveerd op de volgende data: 1 maart, 22 maart, 5 april, 26 april, 10 mei en 24 mei, van 19:30 tot 20:30. Dit is tijdens de trainingsuren van Dames Recreanten 2 in het veld daarnaast. Het wordt zo weer gezellig druk in de Rosmolen op de woensdag!

Op 1 maart, de 1ste bijeenkomst, starten we in de Brasserie van de Rosmolen. Bij een kopje koffie of thee maken we kennis met elkaar en worden de regels af. Aansluitend gaan we een uur spelen in de sportzaal. Voor alle spelavonden reserveren we 1 uur. Dat lijkt voorlopig voldoende.
Het gaat om een leuk potje volleybal, maar zeker voor mensen die langer niet gesport hebben moet er aandacht zijn voor het niet meteen te hard van stapel lopen. Een zorgvuldige warming up is daarom wel aan de orde. In de pilotfase zal de begeleiding door een ervaren trainer binnen ISALA ’77 worden opgepakt.

We evalueren uiteraard regelmatig met de spelers. En in juni 2023 kunnen we als vereniging vaststellen hoe succesvol die pilot was en of we dit verder doorplannen en No Jump Volleybal tot kernactiviteit binnen onze vereniging benoemen.

Kosten

De eerste paar keer is No Jump kosteloos, na verloop van tijd verwachten we contributie te gaan heffen. Afhankelijk van de uitwerking van de plannen zal de hoogte daarvan worden vastgesteld.

Vervolg

In januari en februari werken we de plannen uit en nodigen we iedereen van harte uit zich aan te melden. In de loop van februari sturen we je meer informatie.

Meer weten?

Vul het contactformulier op de website van Isala '77 in of stuur een e-mail naar communicatie-pr@isala77.nl


Als eerst op de hoogte?
Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief en je bent als eerst op de hoogte van het laatste nieuws.