10-09-2021 1 min. Rinie van Haren

IVN schone rivieren Expeditie langs Maas en Waal

Zaterdag 4 september heeft IVN Maas en Waal een opruimactie gehouden langs de zuid oever van de Waal van Beuningen tot en met Dreumel. Het is een groot succes geworden, er waren ruim 240 personen op 8 locaties actief. Er zijn 8 containers met afval verzameld en er zijn zo'n 1000 kratten verzameld en afgevoerd, deze kratten gaan naar Duitsland, de producent geeft een vergoeding die weer voor een deel gaat naar KIKA.

De zwerfafvalbrigades uit West Maas en Waal hebben ook een bijdrage geleverd. Onze Leeuwense zwerfafvalbrigade 'Lauwe schoon heel gewoon' gaat komende winter opnieuw de Leeuwense Waard in, omdat er nog veel rommel ligt tussen de brandnetels en bramen. De deelnemers waren erg enthousiast en wilden weten wanneer IVN weer het gebied ingaat. Gevoed door dat enthousiasme wil IVN deze opruimactie graag herhalen. IVN Maas en Waal dankt de organisatoren voor de perfecte organisatie van dit event en haar sponsoren voor o.a. de lunchpakketten. Er waren deelnemers uit Nijkerk, Amstelveen en Dordrecht, zij willen er een volgende keer graag weer bij zijn.

Reinier Jansen was ook aanwezig en maakte een prachtige fotoreportage, zie hieronder, die hij ook beschikbaar stelde aan Blik op Beneden-Leeuwen, waarvoor onze dank.


Als eerst op de hoogte?
Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief en je bent als eerst op de hoogte van het laatste nieuws.