21-12-2012 2 min. Patrick van Haren

Jochem van Gelder vlaggendrager Maas en Waal

Jochem van Gelder vlaggendrager Maas en Waal

NOC*NSF lanceert nieuw Vlaggendragersproject

Tijdens de nationale Kennisdag Samen Lokaal Vitaal stond Maas en Waal in de schijnwerpers als de Kick Off van het nieuwe landelijke project Vlaggendragers. De sportbonden en NOC*NSF hebben de ambitie de sportparticipatie in Nederland de komende jaren te verhogen van 65 naar 75 procent in 2016. Bekende Nederlanders kunnen hieraan een extra impuls geven door in hun eigen omgeving als Vlaggendrager (ambassadeur) activiteiten en de mensen te steunen en te stimuleren om in beweging te komen en/of blijven.

Actief Maas & Waal

Jochem van Gelder neemt de officiële vlag ter hand in het bijzijn van Piet Donkers en Bert de Haas. Foto: Actief Maas & Waal

Jochem van Gelder gaat dit in 2013 doen in nauwe samenwerking met Actief Maas en Waal. Actief Maas en Waal is het succesvolle lokaal samenwerkingsverband van gemeente, onderwijs, welzijn met vele partners uit de lokale sportaanbieders. Als pilot zal er speciaal worden ingezet in een wijk in Beneden Leeuwen en een wijk in Druten. Dit moet gaan leiden tot een aantal aansprekende en vooral actieve gebeurtenissen gedurende het jaar 2013.

Jochem van Gelder: “Sport en speciaal daarin voetbal is mijn ding. Tijdens mijn voorbereidingen op de marathonloop in New York in 2011 ten bate van Energy4all heb ik speciaal nog eens ervaren hoe waardevol sport en bewegen kan zijn. Het maakte me fitter, lichamelijk en in mijn hoofd, ik verloor 4 kg gewicht en de gespreksonderwerpen werden niet alleen meer bepaald door mijn tv-carrière maar ook door mijn sportprestatie”.

Andere Vlaggendragers zijn: Epke Zonderland, Marlou van Rhijn, Minke Booij, Monique Kalkman, Bibian Mentel, René Froger, Gerard Joling, Ralf Mackenbach, Hans van Zetten en Suzanne en Monique Klemann van Loïs Lane.


Als eerst op de hoogte?
Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief en je bent als eerst op de hoogte van het laatste nieuws.