15-09-2023 2 min. Rinie van Haren

Tropische kermisdagen

Teksten en foto's: Rinie van Haren

Van 9 tot en met 12 september bruiste het centrum van Lauwe weer van vertier en entertainment. De Stichting Entertainment & Promotie heeft opnieuw een boeiend muziekprogramma kunnen presenteren voor alle keeftijden.

Onlosmakelijk met de feesttent zijn de vele kermisattracties die ook dit jaar het Dorpsplein weer omtoverden tot een prachtig Lunapark. De attracties, de speelautomaten, de schietsalon en de verschillende eetgelegenheden maakten de kermis 2023 weer tot een plek waar iedereen samenkwam en zich kon vermaken.

Zowel in als buiten de tent was het een flinke drukte, zoals hier bij het maandagmatinee.

Hitte

De kermis van 2023 gaat de boeken in met een nieuw record. Nooit eerder waren de kermisdagen in Lauwe zo warm als dit jaar. Op zondag was het zo warm dat veel bezoekers aan de braderie slechts korte tijd doorbrachten tussen de kramen en daarna snel de schaduw opzochten. Een marktkoopman gebruikte een prijsbordje van zijn koopwaar als waaier om enige verkoeling te verkrijgen. Het is bewonderingswaardig dat toch de meeste kramen wel bezet zijn op deze zondag.

Kermis in Lauwe is plezier voor alle leeftijden

In te feesttent klinken de geluide door van DJ en zanger Levi Live die een deel van het programma in de feesttent vor zijn rekenig nam waarna de bekendste Maas en Waalse coverband Travel 2.0 PLUS uitgebreid van zich liet horen.

Op dinsdagmiddag was er speciaal voor alle senioren uit de hele regio een kermismatinee met de zes vermaarde muzikanten van The Melody Players die als geen ander weten hoe deze middag iedereen in zijn en haar muzikale behoefte moest worden voorzien.

Op dinsdagavond sloot Stichting Evenementen & Promotie de kermisdag af met een heuze artiestenavond. Ondanks de warmte of misschen wel dankzij de warmte werd kermis 2023 een groot succes en hebben veel bezoekers weer veel gezelligheid kunnen beleven.


Als eerst op de hoogte?
Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief en je bent als eerst op de hoogte van het laatste nieuws.