21-10-2022 1 min. Rinie van Haren

Kinderactiviteiten in de herfstvakantie

Kom vanaf woensdag 26 oktober spelen met onze “Wowbot”!  

In de nieuwe kinderhoek van museum Tweestromenland, op de eerste verdieping, waakt Benny over de Wowbot.  Kom gauw langs!  Kun jij alle voorwerpen die in het kastje liggen bij de juiste persoon in het museum plaatsen? Benny zou dat heel fijn vinden, want hij heeft er een grote warboel van gemaakt.

De “WOWBOT” is een soort computer, een ontdekplaat, waarmee je je museumvrienden Benny en Lenny kunt helpen uit te zoeken welke voorwerpen uit het museum bij welke personen horen. Dit spel is bekostigd en ontwikkeld vanuit het Cultuur- en Erfgoedpact waar de gemeente West Maas en Waal ook aan bijdraagt.

Het spel is bedoeld voor kinderen vanaf 10 jaar. Op 26 oktober is er begeleiding aanwezig om het spel uit te leggen maar je kunt er zeker ook zelfstandig mee spelen op een ander moment. De Wowbot blijft namelijk altijd in het museum.

De kinderen kunnen ook nog andere leuke dingen doen in het museum b.v. met een speurtocht het museum ontdekken. Verkleden kan, als pelsjager of als een Romeinse man/vrouw en dan natuurlijk op de foto! Oudere kinderen kunnen door het koffertje van tante Zus meer te weten komen over de Tweede Wereldoorlog en deze verzetsvrouw, Ru Paré. En vergeet ook niet de ‘Vis-je-datjes’ te doen bij de afdeling Water!

Openingstijden: 13.30 – 17.00 uur. Entreeprijs voor kinderen: € 2,50. Voor meer informatie: www.museumtweestromenland.nl


Als eerst op de hoogte?
Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief en je bent als eerst op de hoogte van het laatste nieuws.