30-04-2021 4 min. Rinie van Haren

Komst kaasspeciaalzaak en poelier Verhoef toegejuicht

Door Rinie van Haren

Het toch al uitgebreide winkelaanbod van Beneden-Leeuwen kent binnenkort een belangrijke toevoeging. De eerste reacties op de komst van een poelier annex kaasspeciaalzaak in de Zandstraat zijn zeer bemoedigend voor de nieuwe eigenaars Anton en Gerda de Heus uit Tiel. Vanuit de bevolking wordt enthousiast gereageerd. Het Betuwse ondernemersechtpaar is al een aantal jaren eigenaar van Poelier Verhoef uit Tiel, die al meer dan 35 jaar bestaat. ‘We wilden na de overname in Tiel de naam Verhoef op de gevel houden vanwege de goede naam die het bedrijf had opgebouwd. En we zetten ons elke dag met het hele team volledig in om die goede naam te behouden en te versterken’, zo vertelt Anton aan Blik op Beneden-Leeuwen.

Verbouwing

Bij een bezoek aan het pand waar tot voor kort The Readshop was gevestigd, ervaren we de drukte van een verbouwing onder tijdsdruk. Er moet veel gebeuren om het pand geschikt te maken voor de inrichting van een tweedelige versspeciaalzaak. Vakmensen werken aan de verandering van de winkelpui, achter ons klinkt het snerpende gejank van een cirkelzaag en bouwmensen lopen af en aan met gereedschappen en materialen. Aan alles is te merken dat echtpaar de Heus alleen maar in oplossingen denkt. Hoe anders is het om dagelijks met al die heerlijke versproducten bezig te zijn en nu in een door bouwstof omgeven gestripte winkel rond te waren. Maar Anton weet precies hoe het gaat komen en wijst met korte toelichtingen hoe het er straks gaat uitzien.

Team

In gesprek met Anton en Gerda voegt zich nog een Anton. En om het nog wat verwarrender te maken, ook deze Anton heet De Heus met zijn achternaam. Hij is een neef van Anton en wordt de bedrijfsleider van deze nieuwe familievestiging. We spreken daarom verder in dit stuk over eigenaar Anton en bedrijfsleider Anton. En om met die laatste verder te gaan, bedrijfsleider Anton start samen met Antoinette, Albertine, Annemarie en Judith. Ook Anton en Gerda zullen afwisselend veelvuldig in de zaak te vinden zijn. Ieder heeft zo zijn of haar eigen specialisme en dat is meteen de kracht van het team. Hier kom je straks deskundige vakspecialisten tegen die met beleving en passie hun producten optimaal kunnen bereiden en presenteren en de klanten van goede adviezen kunnen voorzien.

De nieuwe kaasafdeling krijgt al enige vorm. Foto: Markeon

Kaas, noten, kip, en nog veel meer

Het assortiment is zo veelzijdig dat niet snel even kan worden opgesomd waaruit men zal kunnen kiezen. Bedrijfsleider Anton is al 33 jaar kaasspecialist en heeft tal van plannen in zijn hoofd. ‘Maar ik kan wel van alles willen, ik vind het veel belangrijker dat de klanten ons laten weten wat hun wensen zijn. We beginnen met een basisassortiment met hier en daar wat extra’s maar ik wil vooral mijn oor te luisteren leggen om te weten te komen waar de klant naar op zoek is.’ En dan begint Anton te vertellen over kwaliteit, over producten en over beleving en doet dat met zoveel passie dat je bijna de kaas al ruikt. En ook voor een assortiment noten kun je er straks terecht.

Er moet nog veel gebeuren, maar vele handen maken licht werk. Foto: Markeon

Poelier

Poelier Verhoef staat synoniem voor lekker. Eigenaar Anton vertelt: ‘Wij werken met liefde voor het vak aan lekker eten waarbij verse kip de basis vormt. Dagverse kipproducten, heerlijk gegrilde kipspecialiteiten en verse maaltijden met kip. Altijd vers en altijd lekker! Wij willen ons onderscheiden met kwaliteit en ambachtelijke specialiteiten. Daarom werken wij met een team van vakmensen die weten wat daarvoor nodig is. Wij produceren bijna al onze producten zelf met de beste ingrediënten en gebruiken uitsluitend kwaliteitsvlees. Tijdens de seizoenen hebben wij ook het complete assortiment wild. Met tamme eend, parelhoen, kalkoen, haas, konijn, wild zwijn enz.’ Zijn vrouw Gerda heeft zich gespecialiseerd in de maaltijden en weet door ervaring waar de klant voor naar de winkel komt.

Feestelijke opening

Op donderdag 6 mei opent Poelier en Kaasspecialist Verhoef aan de Zandstraat 127b. Dan zal er een opperste feeststemming zijn voor zowel de eigenaar als voor alle belangstellenden. Want het moge duidelijk zijn dat het ook voor de familie van Heus en hun team een hoogtepunt is in hun carrière. De weken daarna zullen messcherpe aanbiedingen, bijzondere verrassingen en de nieuwsgierigheid van de West Maas en Waalse inwoners ongetwijfeld leiden tot veel bezoek.

Verbindingen

Voor de samenwerking met andere winkeliers is al een eerste aanzet gemaakt. Bedrijfsleider Anton vertelt: ‘We hebben al goed contact met buurman Busscher van slijterij Gall & Gall. En we willen ook lid worden van de winkeliersvereniging en samenwerken met collega-winkeliers zodat we elkaar versterken.’

Aanbiedingen

Voor de openingsaanbiedingen van de komende feestelijke weken verwijzen we naar de advertenties in weekblad De Maas & Waler. En voor meer informatie over Poelier Verhoef kunt u (voorlopig nog) terecht op de website van de Tielse vestiging, zie onderaan. Op termijn zal er ook voor Beneden-Leeuwen een apart tabblad worden toegevoegd. En natuurlijk houdt ook de digitale dorpskrant Blik op Beneden-Leeuwen u op de hoogte als er nieuws te melden zal zijn.

W: PoelierVerhoef E: poelierverhoefbenedenleeuwen@gmail.com T: 0487 - 74 53 81


Als eerst op de hoogte?
Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief en je bent als eerst op de hoogte van het laatste nieuws.