02-04-2021 1 min. Rinie van Haren

Laatste kans voor bijdrage jongerenactiviteiten

Beneden-Leeuwen – Veel verenigingen en inwonersgroepen hebben al gebruik gemaakt van de tijdelijke regeling om activiteiten voor jongeren in deze coronatijd te organiseren. Van de € 10.000,- die de gemeente West Maas en Waal van de Rijksoverheid heeft gekregen, is nu nog € 1.675,- over. Wie nog een bijdrage van € 250,- wil aanvragen moet dus opschieten. Want op is op.

Aanvragen via Sociom

Er gelden maar een paar spelregels om een bijdrage te kunnen krijgen. Zo moet onder meer de activiteit uiterlijk 16 mei 2021 worden gehouden en jongeren helpen zelf mee. Welzijnsorganisatie Sociom voert de regeling uit voor de gemeente. Voor aanvragen en meer informatie kunnen aanvragers terecht bij jongerenwerker Maurits Badal via mauritsbadal@sociom.nl.

Activiteiten stimuleren

Door corona zijn er weinig activiteiten voor jongeren. Hierdoor hebben ze minder uitdaging. En minder actief zijn is niet goed voor de gezondheid. Daarom wil de gemeente met een bijdrage van € 250,- activiteiten voor jongeren tot en met 19 jaar stimuleren. In bepaalde gevallen, is een hogere bijdrage mogelijk.


Als eerst op de hoogte?
Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief en je bent als eerst op de hoogte van het laatste nieuws.