21-10-2022 2 min. Rinie van Haren

Ledenwervingsactie Oldskool Lauwe

Het kan je bijna niet ontgaan zijn: Oldskool Lauwe, dé vereniging voor 50-plussers, is een ledenwervingsactie begonnen. Daar zetten ze maar liefst een blinkende Ferrari-rode Ҽ-scooter voor in, evenals een bekende Lauwse restaurateur als fotomodel. Bij de uitgang van de parkeerplaats van de Jumbo kun je de meer dan levensgrote banner zien hangen. Ook is deze actie te zien geweest op huis-aan-huis flyers en A5’jes bij de Jumbo.

Natuurlijk gaat het niet om de scooter

Deze is gedoneerd door een lid die er zelf niet meer mee kon rijden, dus het kost de vereniging niets. Het is wel een mooie en duurzame 100% elektrische scooter. Als eyecatcher was hij dus goed inzetbaar. 50-plussers die lid worden van de vereniging Oldskool Lauwe maken automatisch kans op het winnen van deze scooter. De verloting is 1 december a.s.

Maar nogmaals het gaat niet om de scooter. Het gaat om het belang van de 50-plussers van nu èn in de toekomst. Want in de toekomst krijgen we in Beneden-Leeuwen heel sterk te maken met de zogenaamde dubbele vergrijzing. En om gezond en prettig ouder te worden is het nodig om op de hoogte te blijven van wat er gebeurt, om in beweging te blijven en om onder de mensen te zijn (de wet van tante Thill, zie ook het eerdere artikel https://blikopbeneden-leeuwen.nl/nieuws/op-zoek-naar-toekomstige-leefbaarheid ).

En dit is precies wat de vereniging voor actieve 50-plussers, Oldskool Lauwe doet. Ze houdt door middel van een kwartaalblad, nieuwsbrief en themamiddagen de mensen op de hoogte van zaken die voor hen van belang zijn. Ze heeft allerhande activiteiten waarbij bewegen een rol speelt, variërend van biljarten tot bowlen en van dansen tot fitness. Verder verzorgt ze gelegenheden om samen te zijn zoals open eettafels en kaartmiddagen maar ook leerzame en gezellige Pub-quizzen en nog veel meer.

Daarnaast ondersteunt de vereniging ook individuele leden, bijvoorbeeld met gratis ondersteuning bij het aanvragen van energietoeslag. Dit alles kan alleen maar als de vereniging zich blijft ontwikkelen en veranderen en dat kan weer alleen maar door open te staan voor nieuwe leden. Oldskool Lauwe nodigt daarom van harte alle 50+ inwoners van Beneden-Leeuwen uit om lid te worden van de vereniging. Door lid te worden zorg je niet alleen voor de 50-plusser van nu maar ook voor de 50-plusser (jezelf dus) in de toekomst.

Lid worden kan door het scannen van de Qr-code of door een e-mail te sturen naar info@oldskoollauwe.nl


Als eerst op de hoogte?
Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief en je bent als eerst op de hoogte van het laatste nieuws.