10-10-2014 2 min. Patrick van Haren

Leerlingen basisscholen actief met tafeltennis

Leerlingen basisscholen actief met tafeltennis

Ruim 180 leerlingen van de basisscholen in Beneden Leeuwen actief met tafeltennis.

Vorig schooljaar hebben al verschillende scholen in Maas en Waal kennis gemaakt met het project Table Stars van de Nationale Tafeltennisbond (NTTB). Deze weken zijn de groepen 6-7-8 van de Leeuwenkuil en de Wijzer aan de beurt om kennis te maken met de tafeltennissport. De uitvoering is in handen van Actief Maas en Waal in samenwerking met leden van de Maas en Waalse Tafeltennisbond, tafeltennisvereniging Tik Hard uit Wamel en hulpouders van school.

Tafeltennis

Vrijwilliger Rien van Gelder brengt de leerlingen enkele basishandelingen van tafeltennis bij. Eigen foto.

De meesten van ons kennen het spel van de camping of van de betonnen tafeltennistafels op het schoolplein. Maar er komt veel meer bij kijken! Door middel van 6 oefenvormen werken de kinderen aan vaardigheden die nodig zijn voor deze prachtige sport. Kinderen vragen zich af waarom het voetenwerk zo belangrijk is. Of waarom heb je balans nodig voor het tafeltennissen? Zoals bij veel sporten het geval is verhoogd een goed voetenwerk en een juiste balans in je lichaamshouding de succeskansen! Met speciale oefenvormpjes wordt hier spelenderwijs aandacht aan besteed.

Tafeltennis

Eigen foto

Na de eerste clinicdagen van afgelopen week is er op maandag 14 oktober (Leeuwenkuil) en dinsdag 15 oktober (Wijzer) het vervolg met de tweede les.

Extra :
Tafeltennisvereniging Tik Hard nodigt alle kinderen ook uit om 4 keer gratis mee komen doen aan een echte training op de club in Wamel. Daarnaast kunnen ze mee doen aan het jaarlijkse jeugdtoernooi tijdens de herfstvakantie op dinsdag 21 oktober. Meer info hierover op de website van Tik Hard: www.tikhard.nl

Zie ook: www.actiefmaasenwaal.nl


Als eerst op de hoogte?
Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief en je bent als eerst op de hoogte van het laatste nieuws.