17-03-2017 1 min. Patrick van Haren

Leerlingen maken kennis met volleybal

Leerlingen maken kennis met volleybal

Ruim 1500 leerlingen van de basisscholen in de gemeente Druten en West Maas en Waal kunnen ook dit jaar weer kennis maken met de volleybalsport. Ruim een maand lang staan veel gymlessen in het teken van volleybal. De scholen organiseren dit weer vanuit Actief Maas en Waal i.s.m. de vrijwilligers van de volleybalverenigingen in beide gemeenten.

Voor de middenbouwgroepen zijn er de CMV-lessen (Cool-Moves-Volleybal). Tijdens deze CMV-lessen leren de kinderen het gooien en vangen van de bal. Door de bal bij de tegenstander op de grond te gooien, probeert het team een punt te scoren.

Voor de bovenbouwgroepen is er het spectaculaire spel Smashbal. Smashbal is een volleybalspel waarbij je kunt scoren door de bal hard op de grond te slaan. Het spectaculaire smashen van de bal staat centraal. Je speelt het spel met een team van drie spelers, waarbij elke aanval wordt afgesloten met een smash.

Volleybal

Vervolg
Na deze lessen kunnen de kinderen gratis en vrijblijvend nog enkele keren bij de vereniging zelf meedoen. In West Maas en Waal werken de 3 verenigingen voor het 3e jaar samen om ook nog een leuk toernooi te organiseren. Dat zal zijn op zaterdag 25 mrt. In de sporthal in Dreumel. Wethouder van sport, Ton de Vree, zal de prijzen en een echte wisselbeker uitreiken.

Zie ook: www.actiefmaasenwaal.nl


Als eerst op de hoogte?
Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief en je bent als eerst op de hoogte van het laatste nieuws.