05-07-2024 1 min. Rinie van Haren

Lezing ‘Verdwenen Kastelen in het Land van Maas en Waal’

Op zondag 14 juli houdt Peter Fontijn een lezing over zijn nieuwe boek in Museum Tweestromenland in Beneden-Leeuwen. Het boek heeft als titel “Het verhaal van de verdwenen Maas en Waalse kastelen en hun bewoners: het Huis te Druten, ’t Huis te Leeuwen, Huize Horssen”. In de 19e eeuw zijn deze drie aanzienlijke huizen (grotendeels) gesloopt. Afbeeldingen en informatie over deze kastelen en hun vroegere bewoners zijn lastig te vinden.

Onderzoek

Peter Fontijn heeft jarenlang onderzoek gepleegd voordat de verhalen compleet waren. Met onder meer bezoeken aan talrijke archieven, archeologisch bodemonderzoek, interviews met historici en nazaten van de vroegere bewoners en hulp en tips van talloze vrijwilligers en inwoners van het Land van Maas en Waal.

Intekenen

Uiterlijk oktober verschijnt het boek. Het bestaat uit zo’n 300 pagina’s met vele honderden afbeeldingen in full colour en is voorzien van een hardcover. Het wordt eenmalig in een beperkte oplage gedrukt. Vooraf intekenen is mogelijk bij Museum Tweestromenland na de lezing.

Kortingen

De lezing op 14 juli duurt van 14.00 tot 16.00 uur. De entreekaart geeft ook toegang tot alle exposities. Zoals de tentoonstelling ‘Metamorfose’. Houders van de Museumjaarkaart en de Vrienden van het Museum hebben gratis toegang. De andere gebruikelijke kortingsregelingen zijn ook van toepassing.

Meer informatie op www.museumtweestromenland.nl
Voor vragen over het boek: e-mail naar naar labora@planet.nl


Als eerst op de hoogte?
Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief en je bent als eerst op de hoogte van het laatste nieuws.