22-05-2020 1 minuut Rinie van Haren

Mijlpaal voor brandweer groep Leeuwen

De brandweerpost Beneden-Leeuwen heeft op donderdag 14 mei een mijlpaal bereikt na een melding van een zeer grote brand op industrieterrein Westkanaaldijk in Nijmegen. Bij de zeer grote bedrijfsbrand van autobedrijf Kardol was GRIP 1 afgekondigd waarbij onder andere het watertransportvoertuig WTS3000 van Beneden-Leeuwen om assistentie werd gevraagd.


De brandweer van Beneden-Leeuwen spoedde zich naar plek des onheils om de collega┬┤s van de Veiligheidsregio Gelderland-Zuid te assisteren. Het leden van het korps bereikten met hun watertransport een mijlpaal. Gedurende de afgelopen 13 jaren is inmiddels 100 kilometer aan brandslangen aangelegd door deze groep, die dat afstandspunt deze donderdagmiddag passeerde.


Het watertransport voertuig WTS3000 van de brandweer in Beneden-Leeuwen doet al dienst sinds 2007. De allereerste uitruk van het voertuig was op 19 september 2007 naar een brand in Culemborg. Vanaf 2007 tot en met donderdag 14 mei is het voertuig en de bemanning ervan 138 keer opgeroepen. Van al die oproepen moesten de Leeuwense brandweerlieden 87 keer daadwerkelijk ingezet worden.


De inzet van vandaag bij de grote brand in Nijmegen ging niet ongemerkt voorbij. Er was een speciaal bordje van de brandweer Gelderland-Zuid aanwezig om aan te tonen op welke plaats de 100 kilometer werd behaald.
Als eerst op de hoogte?
Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief en je bent als eerst op de hoogte van het laatste nieuws.