15-09-2023 6 min. Rinie van Haren

Vijfjarig jubileum

Geschreven door Marianne van Leeuwen

Een 5-jarig jubileum, ook wel bekend als een “houten jubileum’, markeert een belangrijke mijlpaal. Het vieren van een 5-jarig jubileum is een prachtige gelegenheid om waardering te tonen voor de tijd, inspanning en toewijding die gedurende die periode zijn geïnvesteerd.

Een 5-jarig jubileum symboliseert duurzaamheid, groei en stabiliteit. Het is een moment om terug te kijken op de afgelopen vijf jaar en te reflecteren op alle successen, uitdagingen en herinneringen die zijn gedeeld.

Inmiddels is het al weer 5 jaar geleden dat ik de officiële open dag had in mijn praktijk aan de Bikkelen in Beneden-Leeuwen. Wat een geweldige mooie dag was dat. En bovenal was het ook nog eens schitterend weer met een prachtige, stralende zon.

In de ochtend zijn er toen workshops geweest van een aantal sportlessen die gegeven werden in de zaal, waar een ieder volop van genoten heeft. De meeste mensen zijn toen zelfs bij alle drie de workshops geweest! Wat een geweldige prestatie!

’s Middags was de officiële opening uitgevoerd door onze eigen burgemeester, van gemeente West Maas en Waal, met een mooie toepasselijke speech gericht op de praktijk. Het leven van alledaags kan soms lastig zijn door allerlei omstandigheden. En daarvoor heb ik deze praktijk toentertijd ook geopend. Om een helpende hand te bieden in moeilijke tijden.

In de afgelopen 5 jaar zijn er zeker ook uitdagingen geweest, zoals bijvoorbeeld de C-periode. Deze periode is echter ook een keerpunt geweest in het aanbod vanuit de praktijk.

Zoals bijvoorbeeld de sportlessen die toen gegeven werden zijn er inmiddels niet meer. Momenteel wordt er nog 1 les gegeven op de vrijdagochtend en dat is Body & Mindful Fit: verzet je gedachten door fysiek in beweging te zijn. En door fysiek in beweging te zijn, laat je je gedachten ook weer beter stromen om uiteindelijk weer lekker in je vel te zitten.

De therapeutische en ontspannende behandelingen zijn het belangrijkste aanbod geworden. Als rode draad hier doorheen zijn de kruiden die ook een belangrijke rol in zijn gaan nemen in het geheel. Bij iedere afspraak, training of workshop wordt er een heerlijk kopje zelfgemaakte kruidenthee ingeschonken.
(lees verder onder de afbeelding)

Houten jubileum

Het houten jubileum staat bekend om zijn relatie met hout als traditioneel symbool. Hout vertegenwoordigt sterkte, veerkracht en duurzaamheid, wat een passende weerspiegeling is van een prestatie die nu al weer vijf jaar heeft standgehouden.

Wat houdt dit jubileum nog meer in:

Een persoonlijke viering: ondanks de uitdagingen in de afgelopen 5 jaar mag ik trost zijn op mezelf met wat ik heb bereikt in deze periode.
Terugblikken en vooruitkijken: de terugblik is zoals hierboven beschreven. De toekomst laat nog hele mooie dromen en doelen zien waar ik met de praktijk naartoe ga werken.
Dankbaarheid en waardering: deze is vooral voor diegene die het mogelijk hebben gemaakt om de praktijk nu al 5 jaar te laten bestaan door hun toewijding en vertrouwen.
Verbintenis: een mooi moment om te laten zien dat dat er doorzettingsvermogen is. Een moment om te bevestigen dat ik vastbesloten ben om verder te gaan.

Waarvoor kun je terecht in de praktijk?

Vanuit de praktijk worden onderstaande diensten aangeboden: een scala aan opties om het fysieke, emotionele en mentale welzijn te verbeteren. Jij als persoon kunnen kiezen welke diensten het beste bij jouw behoeften passen en kunnen profiteren van de deskundigheid van de professionals in de praktijk om zo je gezondheid en levenskwaliteit te verbeteren. Het is echter wel belangrijk om met de therapeut samen te werken om een persoonlijk plan te ontwikkelen dat aansluit bij jouw specifieke doelen en behoeften.

VoetreflexPlus

Voetreflexologie is een alternatieve therapie die gebaseerd is op het idee dat er reflexpunten op de voeten zijn die corresponderen met verschillende organen en systemen in het lichaam. Door deze punten te masseren en te stimuleren, wordt het zelf herstellend vermogen van het lichaam gestimuleerd.
Tijdens een sessie zal ik je voeten onderzoeken en specifieke punten masseren om blokkades en spanningen te verlichten. Dit kan helpen bij het verminderen van stress, het verbeteren van de doorbloeding en het bevorderen van algemeen welzijn.

Massage

Massage is een therapie waarbij verschillende technieken worden gebruikt om spierspanning te verminderen, de doorbloeding te verbeteren en ontspanning te bevorderen.
Er zijn verschillende soorten massages, zoals ontspanningsmassage, Metamericmassage, kruidenstempelmassage en meer. Tijdens een massage wordt er olie of lotion gebruikt om de huid te smeren, en zullen er verschillende massagetechnieken toegepast worden op basis van je behoeften en voorkeuren.

Therapeutische behandelingen

Therapie kan verschillende vormen aannemen, zoals rouwtherapie, familie opstellingen, Reiki en meer. Het is gericht op het bieden van emotionele en psychologische ondersteuning en behandeling voor een breed scala aan problemen en uitdagingen.
In een veilige, besloten, warme omgeving zal je samenwerken met mij als professionele therapeut om te praten over je emoties, gedachten en gedrag. Het doel is om inzicht te krijgen in jezelf, problemen aan te pakken en te werken aan persoonlijke groei en welzijn. Is praten erg lastig of moeilijk? Dan bied Creatieve therapie ook nog uitkomst.

Training, cursussen en workshops

Training, cursussen en/of workshops zijn educatieve programma's zijn die gericht zijn op het leren van specifieke vaardigheden, kennis of voor ontspanning. In het kader van een holistische praktijk zullen de cursussen zich richten op onderwerpen zoals gezondheid, welzijn, mindfulness, meditatie, voeding en meer.
De training, cursussen en/of workshops worden meestal in groepsverband gegeven en kunnen variëren in duur en intensiteit. De inhoud van de cursus zal afhangen van het onderwerp, maar deelnemers kunnen verwachten te leren, te oefenen en nieuwe inzichten op te doen.

Lezingen, informatie – bijeenkomsten

Lezingen zijn informatieve presentaties over specifieke onderwerpen. In een holistische praktijk kunnen lezingen gericht zijn op het delen van kennis over rouw en verlies, gezondheid, welzijn en meer.
Tijdens een lezing zal een deskundige spreker informatie presenteren en gelegenheid bieden voor vragen en discussie. De lezingen kunnen variëren van informele gesprekken tot formelere presentaties.

Voor wie is het?

In principe kan iedereen een afspraak maken:
Voor ontspanning
Bij fysieke klachten
Bij mentale/geestelijke klachten

Daarnaast zijn er de volgende specialisaties:

Rouw en verlieskunde
Overgang
Chronisch ziek/klachten
Maar ook angst en stress is vaak een grote rode draad door iemands leven.

Ken je mij of de praktijk nog niet? Dan is dit een mooi moment om hier gebruik van te maken en kom gezellig langs.
(lees verder onder de afbeelding)

Wanneer is het jubileum

Op 1 oktober 2023 Op deze dag wordt er in de middag een feestelijk moment georganiseerd tussen 13.00 en 17.00 uur met daarbij een (gratis) theeproeverij. De volledige agenda volgt nog. Maar wil je er bij zijn? Schroom dan niet om een mailtje te sturen.
(lees verder onder de afbeelding)

Warme groet, Marianne

Paramedisch Natuurgeneeskundig Therapeut,
werkzaam volgens de 5 natuurprincipes van de BATC beroepsvereniging:
= energie, prikkeloverdracht, drainage, voeding, psyche =

De diensten die aangeboden worden bestaan uit:
Therapie, Massage, Voeding, Bewegng, Tekenen

Gespecialiseerd in "Rouwen bij verlies", “angst- en stress beheersing” en “chronisch ziek”.

Praktijk: Holistic Flow
Bikkelen 2a
6658 AS, Beneden-Leeuwen
W: www.holisticflow.nl
E: holisticflow@outlook.com
T: 06-50280832


Als eerst op de hoogte?
Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief en je bent als eerst op de hoogte van het laatste nieuws.