08-10-2021 1 min. Rinie van Haren

Minibieb in de tuin

Het is al lang geen onbekend initiatief meer. De minibieb die spontaan verschijnt op initiatief van inwoners die een kastje in hun tuin plaatsen en vervolgens hun gelezen boeken als ruilmiddel aanbieden voor andere geïnteresseerde lezers. Het aanbod varieert van romans tot thrillers en van informatieve tot kookboeken.

Bloemenbuurt

Het jongste initiatief voor een minibieb in de voortuin komt van Agnet en Fred van Zon in de Tulpstraat. Agnet schrijft ons: ‘Sinds enkele weken staat er een minibieb in onze voortuin en we willen die graag onder de aandacht van lezers brengen.’ Via Blik op Beneden-Leeuwen hoopt ze lezers te bereiken die ook gelezen boeken in hun kast hebben die ze willen ruilen en zo andere inwoners een mooie en laagdrempelige dienst te bewijzen.

Spelregels

Kom gerust eens een kijkje nemen in de Tulpstraat en laat je verrassen door minibieb BIJ-ZON-DER-BOEK. Leen, breng, ruil, geef door en geniet, zo staat op de boekenkast te lezen, evenals enkele spelregels. Zoals: schone en onbeschadigde boeken lezen het fijnst. Ruil zoveel je wilt. Niet meer dan 3 boeken tegelijk meenemen en bij een grotere inbreng even aanbellen op nummer 11.


Als eerst op de hoogte?
Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief en je bent als eerst op de hoogte van het laatste nieuws.