08-05-2020 1 min. Rinie van Haren

Mooie mozaïeken dankzij vele steentjes

Beneden-Leeuwen - Door de omstandigheden rondom het coronavirus konden herdenkingen dit jaar niet plaatsvinden op de wijze als voorgaande jaren. Scouting Don Bosco sloot zich daarom aan bij de landelijke actie van Scouting Nederland om van geverfde kiezelstenen mozaïeken te leggen bij de plaatselijke oorlogsmonumenten.

Het bestuur en leden van Scouting Don Bosco deden een oproep aan de Leeuwense bevolking om mee te helpen en kiezelstenen te verven in de kleuren rood, wit en blauw. Ook de eigen leden gaven daaraan gehoor en gingen driftig aan de slag. Op vier locaties in het dorp konden op zondag en maandag de steentjes in de daarvoor bestemde kratten deponeren, geheel in overeenstemming met de noodzakelijke maatregelen. De oogst was zelfs zo groot dat niet alleen bij het oorlogsmonument, maar ook in de Stoottroeperskapel een fraai mozaïek gelegd kon worden.

Sandra Geurts vertelt namens de scouting: ‘We weten niet precies wie er heeft meegeholpen. Uit veiligheid was er niemand bij de inleverpunten aanwezig. Wel hebben verschillende bewoners van Zorgcentrum St. Elisabeth meegeholpen en steentjes geverfd. Dat is een waardevolle bijdrage. Langs deze weg willen we iedereen die heeft meegeholpen heel erg hartelijk bedanken.’

Vlnr. Martijn Stensen, Sandra Geurts, Marianne Janssen en Maartje Gremmen van scouting Don Bosco


Als eerst op de hoogte?
Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief en je bent als eerst op de hoogte van het laatste nieuws.