10-09-2021 1 min. Rinie van Haren

Museum Tweestromenland presenteert escape room

BENEDEN-LEEUWEN - Op 18, 19, 25 en 26 september is de kelder van Museum Twee-stromenland omgetoverd tot escape room en waan je je in het hoofdkwartier van Jan van Son. Hij was de beruchte leider van de Swartmaakers, een roversbende die in de zeventiende en achttiende eeuw plunderend door het Land van Maas & Waal trok. Aan de bezoekers de taak om alle puzzels op te lossen en heelhuids te ontsnappen uit deze duistere plek.

Een deel van het interieur van de escape room. Eigen foto

Eind vorig jaar is de jeugdraad van Museum Tweestromenland een verjongingsexperiment aangegaan met Erfgoed Gelderland. De jeugdraad heeft toen een budget toegewezen gekre-gen om het museum aantrekkelijk te maken voor jongeren. Het resultaat is een escape room die het verhaal vertelt van de Swartmaakers. Op deze manier kunnen jongeren op een ver-makelijke en interactieve wijze kennismaken met de lokale historie.

Mysterie en spanning komen samen in de escape room. Eigen foto

Het bezoeken van de escape room is op afspraak en geïnteresseerden van alle leeftijden kun-nen zich aanmelden via het inschrijfformulier op de website of op de sociale media van Mu-seum Tweestromenland. Het openingsevenement van de escape room is op zaterdag 18 sep-tember en de inloop start om 12:00 uur. Dit evenement is vrij toegankelijk en je bent van harte welkom. Houd de website en sociale media van het museum in de gaten voor meer informatie.

Kom maar op als je durft.


Als eerst op de hoogte?
Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief en je bent als eerst op de hoogte van het laatste nieuws.