16-10-2020 1 min. Rinie van Haren

Nieuwe tentoonstelling Metamorfose in museum

Website van het museum geheel vernieuwd

Op zaterdag 3 oktober is de nieuwe tentoonstelling Metamorfose in het museum Tweestromenland te Beneden-Leeuwen gestart. Van de 9000 voorwerpen die het museum bezit, zien de meesten nooit het daglicht. Maar een klein deel wordt gebruikt voor tentoonstellingen en de rest ligt in het depot. Reden om twintig kunstenaars van stichting Kunstbakens te vragen om zich te laten inspireren door een cultuurhistorisch voorwerp – naar eigen keuze - als basis voor een kunstwerk.

Deze gedaanteverwisseling ‘’ Metamorfose’ levert twintig boeiende kunstwerken op. Kunstwerken die een schitterende en spannende symbiose laten zien tussen oud en nieuw. Voorwerpen die eeuwenlang achteloos ter hand zijn genomen bij voorbeeld om een beroep mee uit te oefenen blijken plotseling te zijn veranderd in een adembenemend nieuw kunstvoorwerp. (lees verder onder de foto)

De foto toont twee strijkijzers die onder handen van kunstenares Maria van der Laar zijn herschapen in twee verdwenen kerken in het land van Maas en Waal.

De tentoonstelling Metamorfose in Museum Tweestromenland loopt van 3 oktober tot 17 januari 2021. Voor meer informatie kijkt u op de vernieuwede website van het museum www.museumtweestromenland.nl


Als eerst op de hoogte?
Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief en je bent als eerst op de hoogte van het laatste nieuws.