20-01-2023 2 min. Rinie van Haren

Nog kaartjes voor extra voorstelling Bij Daatjes

Pleat Gespeuld brengt vrolijke musical over verdwenen kroegen op de planken

U kunt het zich vast nog wel herinneren: Biljarten bij café De Pelikaan of een pilsje bij café Het Veerhuis aan de dijk in Beneden-Leeuwen, dansen bij zaal Mulders in Puiflijk, een dansavond bij zaal Kruisbergen, een koffietafel bij zaal Tonnie Peters in Boven-Leeuwen, een receptie bij zaal Megens in Afferden of een pot bier bij het Zwaantje, een borreltje bij Stet van Os. De gemeenschappelijke deler in bovengenoemde etablissementen is dat het zomaar een verkorte opsomming is van zalen en kroegen die de tand des tijds niet doorstaan hebben. De volksmusical ‘Bij Daatjes’ is opgebouwd rond het thema ‘verwenen kroegen’.

De bijna complete cast van de vrolijke musical 'Bij Daatjes'.

De musical neemt het publiek mee terug naar het jaar 1978. Ergens in Het Land van Maas en Waal staat Arie achter de tap van het zieltogende café ‘Bij Daatjes’. Afwisselend neemt hij het publiek mee van het café naar de achterliggende zaal. In het café maakt men kennis met bezoekers van allerlei pluimage die een geheel eigen kijk op het dorpsgebeuren hebben. In de zaal wordt meegekeken over de schouders van Arie naar hetgeen zich daar afspeelt, variërend van een koffietafel tot en met de bingo.

Zoals het een echte kroeg betaamt, wordt er ook ‘Bij Daatjes’ heel wat gezongen. Vrolijke liedjes met een hoog meezinggehalte. De gebruikte melodieën zijn allemaal hits uit een grijs en minder grijs verleden voorzien van een nieuwe, komische tekst. Ook dit keer is de muzikale ondersteuning in handen van de huisband De Komkommers. Muziek en zang worden live ten gehore gebracht.

Het stuk wordt opgevoerd op vrijdag 31 maart en zaterdag 1 april 2023 in D’n Dulper in Boven-Leeuwen en op vrijdag 14 april en zaterdag 15 april 2023 in de Meent in Afferden. Alleen voor de extra toegevoegde voorstelling van zondagmiddag 16 april zijn nog kaartjes verkrijgbaar. Deze kosten 18 euro. Neem voor meer informatie contact op via mobiel nummer 06-11 51 18 97.


Als eerst op de hoogte?
Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief en je bent als eerst op de hoogte van het laatste nieuws.