03-12-2021 2 min. Rinie van Haren

Nog maar enkele gedichtenbundels te koop

Wekelijks staan ze gepubliceerd in huis-aan-huis-blad De Maas & Waler en evenzovaak stromen lovende reacties binnen. De dialectgedichten die inhoudelijk de dagelijkse dingen uit het leven in onze mooie regio behandelen, spreken een groot deel van de lezers aan. Niet zelden krijgt de auteur, Rinie van Haren te horen: 'Ze zijn zo leuk, ik knip ze elke week uit.' Of: 'Soms raken de gedichten me, omdat ze zo herkenbaar zijn.'

Dialect weer populair

Een bundel kon daarom niet uitblijven en 50 Maos en Waolse gedichten zijn samengevat in het boekje met de sprekende titel 'Van Heure Zegge', waaronder ook nooit eerder verschenen stukken, vergezeld van een aantal mooie foto’s uit de streek. Rinie ziet met het verschijnen van zijn eerste gedichtenbundel een langgekoesterde wens in vervulling gaan: ‘Ik hoop hier bovendien mee te bereiken dat ons mooie dialect meer aandacht krijgt en dat het waar mogelijk in stand wordt gehouden’, vertelt hij.

Tweede druk

Van de tweede druk zijn er nog slechts een paar beschikbaar. Als er veel belangstelling is, volgt er mogelijk nog een derde druk, maar dan zal de verkoopprijs wat verder oplopen, zo is de verwachting.

Bestellen

Belangstellenden kunnen van de tweede druk nog een exemplaar (à 9,95 euro per stuk) reserveren door een mail te sturen naar: info@markeon.nl o.v.v. naam, mobiel nummer en het gewenst aantal exemplaren. ‘Leuk voor jezelf, maar zeker ook om cadeau te doen in de decembermaand’, besluit Rinie.

‘Van heure zegge’ is een uitgave van Uitgeverij de Maas&Waler in samenwerking met Studio Pannekoek.


Als eerst op de hoogte?
Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief en je bent als eerst op de hoogte van het laatste nieuws.