19-02-2021 2 min. Rinie van Haren

Onderweg naar Pasen

Ik ben een klein gelovige en vraag me deze dagen wel eens af wat corona en alle omstandigheden daaromheen nu eigenlijk voor ons betekenen? Als ik in de bijbel het verhaal lees over de uittocht uit Egypte zie ik enige overeenkomsten. Want was daar niet de Farao die halsstarrig bleef volhouden om de Israƫlieten niet te laten gaan? Het gevolg was dat er vele plagen ontstonden waarvan de Israƫlieten veel hinder ondervonden. Het speelde zich af op weg naar wat later werd vernoemd de Uittocht naar Pasen.

Wij bevinden ons momenteel in de Vastentijd waarin we mogen stilstaan bij het verminderen van onze welvaart. Nu heb ik er in het verleden wel bij stilgestaan en soms lukte het om mij tevreden te stellen wat minder en even wat soberder te leven. Nu realiseer ik me dat we door corona en alle maatregelen allemaal al een jaar bezig zijn met vasten. We zijn noodgedwongen in de situatie beland dat we het met minder luxe moeten stellen. De lockdown is eigenlijk ook een vorm van vasten. We kunnen niet of beperkt met vakantie, we kunnen elkaar niet of maar beperkt opzoeken, we doen geen aankopen in de winkels en vul u zelf maar verder in welke beperkingen u momenteel ondervindt.

Maar ook in onze levensstijl komen we onszelf nu tegen. Kinderen of zogezegd jongeren die de weg kwijt raken, vermaakt moeten worden, in geestelijke nood verkeren. En wij stropen onze mouwen op. Niet om in te zien waar me mee bezig waren maar voor de vaccinatie ter bescherming van het dreigende virus. Het kan ons niet snel genoeg gaan. Want we willen terug naar normaal. Maar wat denkt u nu zelf als u bovenstaande hebt gelezen? Moeten we onze levenswijze eens onder de loep nemen en er wat aan doen? Zou het niet blijvend wat minder kunnen?

Peter de Snoo -diaken-


Als eerst op de hoogte?
Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief en je bent als eerst op de hoogte van het laatste nieuws.