17-06-2022 2 min. Rinie van Haren

ONS Thuis in Alphen feestelijk geopend

Op 7 juni jl. is het bijzondere woongebouw in Alphen op feestelijk wijze officieel geopend door de zes bewoners en wethouder Rob Reuvers. Onder grote belangstelling van omwonenden, aannemer Van der Helden, Sociom, Stichting Leefbaar Alphen Gelderland, de naastgelegen school en medewerkers van gemeente West Maas en Waal en De Kernen, is een prachtig naambord voor het pand onthuld. ‘ONS Thuis’ in Alphen is zes zelfstandige en complete appartementen rijker. Dit project is tot stand gekomen door de prettige samenwerking met gemeente West Maas en Waal, Sociom, aannemer Van der Helden en is mede geslaagd door de inzet van een aantal enthousiaste vrijwilligers, die De Kernen bedankt.

Vernieuwende woonvorm

In het nieuwe woonproject in de voormalige EDO-hof aan de Schoolstraat wonen zes alleenstaande inwoners, variërend in leeftijd maar vanaf 55 jaar. Iedere bewoner heeft zijn eigen woonruimte, keuken en badkamer. Ook hebben de bewoners een grote gemeenschappelijke leefruimte inclusief keuken en logeerkamer voor gasten en is er een gezamenlijke binnentuin, naast de eigen terrassen/tuinen die zij hebben. De nieuwe bewoners zijn uiteraard vrij in het samenzijn en kunnen op verzoek eventuele ondersteuning vragen van vrijwilligers voor activiteiten. Dankzij de ontmoetingsplek in het hart van het gebouw ontstaat er op een natuurlijke manier een bepaalde saamhorigheid. Dit geven de bewoners zelf vorm. Zij bepalen zelf in welke mate zij dingen samen willen doen.

Het bijzondere woongebouw in Alphen is op feestelijk wijze officieel geopend door de zes bewoners en wethouder Rob Reuvers. Foto: John vn Gelder

De ruimten en de faciliteiten van het woongebouw, bieden in ieder geval eindeloos veel mogelijkheden. Deze vernieuwende woonvorm is voor mensen die zich hiertoe aangesproken voelen. “Ik geloof in een gemeenschap waarin je op een leuke en prettige manier oud kunt worden”, vertelt Marinus Kempe, directeur-bestuurder van De Kernen. We hopen dat we na Alphen ook in andere dorpen dit soort woonvormen kunnen realiseren, want dit draagt bij aan de leefbaarheid in de dorpen. Ruimte voor mensen is onze visie.”


Als eerst op de hoogte?
Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief en je bent als eerst op de hoogte van het laatste nieuws.