25-06-2021 2 min. Rinie van Haren

Ontwerp omgevingsvisie buitengebied ligt ter inzage

In de omgevingsvisie van het buitengebied staan onze ambities en doelen voor de lange termijn. Het is een lang proces geweest om tot deze toekomstgerichte visie te komen. Daarbij is de inbreng van inwoners en ondernemers uit het buitengebied, inhoudelijk deskundigen en raadsleden meegenomen.

Wat staat er in deze visie?

In de omgevingsvisie buitengebied staat wat we op lange termijn in het buitengebied willen en hoe we dat gaan bereiken. Het gaat om beleidskeuzes op hoofdlijnen. De omgevingsvisie komt (grotendeels) in de plaats van de structuurvisie buitengebied. De kernen en de recreatiegebieden aan de Maas vallen buiten deze visie. Bij nieuwe ruimtelijke plannen en ontwikkelingen werkt de omgevingsvisie buitengebied als een toetsings- en afwegingskader.

U kunt de ontwerp omgevingsvisie inzien

Van 24 juni tot en met 4 augustus 2021 is het ontwerp in te zien op www.westmaasenwaal.nl/omgevingsvisie. Binnen deze termijn kunt u uw reactie (zienswijze) geven. Daarna bekijken we of en hoe we deze reacties verwerken in de definitieve omgevingsvisie. Naar verwachting stelt de gemeenteraad deze visie eind 2021 vast.

Vragenuurtje op woensdag 7 juli

Het kan zijn dat u vragen heeft over de omgevingsvisie. We organiseren daarom een vragenuurtje op woensdag 7 juli eind van de middag. Afhankelijk van het aantal en soort vragen, is dit digitaal of fysiek.

Wilt u gebruik hiervan maken?

Geef u dan voor 30 juni op via: www.westmaasenwaal.nl/omgevingsvisie. U krijgt uiterlijk 1 juli een uitnodiging met de details.

Reageren op de omgevingsvisie buitengebied?

Op onze website www.westmaasenwaal.nl/omgevingsvisie vindt u een reactieformulier.


Als eerst op de hoogte?
Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief en je bent als eerst op de hoogte van het laatste nieuws.