24-09-2021 2 min. Rinie van Haren

Ook dit jaar aangepaste Stoottroepenherdenking

Door Rinie van Haren

Omdat de voorbereidingen voor de jaarlijkse herdenking van Gesneuvelde Stoottroepers al maanden in werking zijn getreden, moest ook in een eerder stadium door de stichting Herdenking Gesneuvelde Stoottroepers een beslissing worden genomen over de wijze waarop de herdenking op een verantwoorde manier kan plaatsvinden. Daarom is ook dit jaar gekozen voor een aangepaste herdenking met een beperkt aantal genodigden.

Compleet programma

De aangepaste herdenking doet overigens niets af aan het programma, echter het aantal aanwezige genodigden zal beduidend minder zijn. Om toch iedereen in de gelegenheid te stellen de herdenking te volgen zal er evenals vorig jaar een livestream worden verzorgd door het samenwerkingsverband van Blik op Beneden-Leeuwen en Beelden Uit De Regio.

De Stoottroepenherdenking in oktober 2019. Archieffoto: Markeon

Kijk thuis naar de herdenking

Het livestreamteam Beneden-Leeuwen zal zorgen voor het opnemen en uitzenden van de gehele herdenking. Het bestuur van de Stichting Herdenking Gesneuvelde Stoottroepers doet dit jaar wederom een geheel tegenstrijdig beroep op onze inwoners om vooral thuis te blijven en niet naar de herdenkingskapel te komen. ‘De huidige omstandigheden laten dit jaar nog geen ruimte om met veel mensen bijeen te zijn voor de herdenking. Het is jammer dat ook deze herdenking met een sober en aangepast programma moet plaatsvinden, maar de veiligheid en gezondheid mogen in geen geval in het geding komen door deze bijeenkomst’, aldus voorzitter de heer de Kruiff van de stichting SHGS.

Link livestream

De link waarop de herdenking op zondagmiddag 10 oktober vanaf 13.50 uur te zien zal binnenkort worden gedeeld. We stellen het zeer op prijs als u dan die link zoveel als mogelijk wilt delen en verspreiden aan hen die de herdenking digitaal willen bijwonen.


Bekijk alle 2 foto's

Als eerst op de hoogte?
Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief en je bent als eerst op de hoogte van het laatste nieuws.