10-09-2021 1 min. Rinie van Haren

Op jacht naar de Gelderse Roos Prijs

De Maas en Waal CultuurExpress heeft de vorig jaar gepresenteerde website www.verhaaltussenmaasenwaal.nl aangemeld voor de toekenning van de Gelderse Roos Prijs 2021. Het doel van deze prijs is een podium bieden voor inspirerende erfgoedprojecten over de geschiedenis van Gelderland. Zo wordt samenwerking en creativiteit gestimuleerd. De Gelderse Roos Prijs betrekt een groot publiek bij het erfgoedveld en zal veel vrijwilligers in het zonnetje zetten. Er worden twee prijzen uitgereikt, t.w. de publieksprijs en de juryprijs.

Deze website voldoet aan de gestelde criteria en is vernieuwend door de wijze van presenteren en de vele instapmogelijkheden (per gemeente, per dorp, interactieve kaart, chronologisch en thematisch) en de bijzondere vormgeving. De bezoekers waarderen dit. Uit de rapportage van de bezoekersaantallen van de website van juli 2002 t/m 29 augustus 2021 blijkt dat in deze periode 13.859 bezoekers samen 14.971 sessies met in totaal 43.859 pagina’s hebben bekeken.

Een woordvoerder vertelt namens de Maas en Waal CultuurExpress: 'Wij kunnen geruststellen dat dit resultaat geweldig is en dat wij iedereen hiermee informatie bieden over de geschiedenis en de mogelijkheden van het Land van Maas en Waal. Daarom roepen wij de inwoners, bedrijven en instellingen onze aanmelding te steunen omdat ook volgens u “Het Verhaal tussen Maas en Waal”: de kans moet krijgen op de Gelderse Roos Prijs 2021 ter waarde van duizend euro.'

Stemmen kan op www.erfgoedgelderland.nl/stemmen van 6 september t/m 1 oktober 2021. Het is fijn als de CultuurExpress ook op uw steun mag rekenen.


Als eerst op de hoogte?
Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief en je bent als eerst op de hoogte van het laatste nieuws.