04-03-2022 2 min. Rinie van Haren

Op Losse Schroeven voor actieve 50-plussers

Tekst en foto's: Rinie van Haren

Het dinsdagmiddagmatinee op de laatste dag van carnaval wordt bij CV De Braoiers al vele jaren het programmaonderdeel voor de actieve 50-plussers in ons dorp. Waar voorheen op de dinsdag de Boerenbruiloft plaatsvond, is er de laatste jaren het programma Op Losse Schroeven.

De band Travel 2.0 Plus stond dit jaar garant voor oergezellige muziek met nummers uit de jaren '70, '80 en '90 van de vorige eeuw. Muziek die door de aanwezgen volop werd meegezongen en waar bij een foxtrotje of wals de voetjes veelvuldig over de vloer van de Hosmolen schoven. Tussentijds wist dj Ronn Laam op voortreffelijke wijze de pauzes op te vullen met aanstekelijke muziek en bijbehorende videobeelden.

'Jammer dat het niet zo druk is als we hadden verwacht', hoorde je twee leden van de carnavalsvereniging tegen elkaar zeggen, maar die wel de moeite hadden genomen om een heerlijke dansmiddag bij te wonen, genoten zichtbaar van een hapje, een drankje en de fijne muziek van Mirjam, Bert en Fred en van Ron.

Ook was er nog een verrassingsoptreden van de Lauwse Floppers die meteen bij de opening van hun medley het publiek naar het podium wist te trekken. Uit volle borst werd meegezongen op liedjes van André Hazes, gerard Joling en vele anderen. Als volgend jaar de onrust rondom corona naar de achtergrond is verdwenen, zullen ongetwijfeld veel meer mensen naar de Hosmolen komen, want Op Losse Schroeven is dé middag waarbij de herinneringen aan ouderwetse dansavonden voor even terugkomen.


Als eerst op de hoogte?
Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief en je bent als eerst op de hoogte van het laatste nieuws.