03-12-2021 2 min. Rinie van Haren

Op zoek naar nieuwe naam voor actieve vereniging

De grootste vereniging van Beneden-Leeuwen wil verjongen. Althans, dat geldt in elk geval voor de naam. Bestuurslid Jan Baartmans vertelt namens de Seniorenvereniging 50+: ‘We hebben in ons leden bestand heel vitale leden zitten. De ondergrens van de leeftijd is 50 jaar en dan zijn mensen breed actief in de samenleving. Zij nemen nog vele jaren volop deel aan het arbeidsproces maar zijn daarnaast wel lid van onze vereniging. Zij voelen zich nog lang geen senior en bij navraag aan onze leden blijkt dat ook bij zestigers en zeventigers nog niet het geval. Reden om dus een fris imago aan onze vereniging te geven door op de eerste plaats onze naam te veranderen.’

Het bestuur doet daarbij een beroep op leden maar ook op niet-leden om eens mee te denken over een nieuwe naam. Er is een jury samengesteld waarin Jos van Kerkhof en Rinie van Haren zitting hebben. Jos is voorzitter van carnavalsvereniging De Braoiers en Rinie is eigenaar van de digitale dorpskrant Blik en Beneden-Leeuwen en als zodanig als creatief schrijver actief. Zij zullen zich over de inzendingen gaan buigen en gaan letten op de uitspraak, de achterliggende betekenis en de creativiteit.

Voor degene die de naam bedenkt die straks zal worden gekozen als vervanging van de huidige naam is er een mooie prijs beschikbaar gesteld. Een diner voor twee personen bij Restaurant Meraqi. Daarmee wordt dan ook weer de sociale betrokkenheid onderstreept met de ondernemers in ons dorp en met de horecaondernemers die door de coronamaatregelen zo zwaar zijn getroffen.

Inzendingen kunnen worden gestuurd naar info@markeon.nl met NIEUWE NAAM als duidelijke vermelding in het onderwerp. Over de uitslag kan niet worden gecorrespondeerd en de uiterste dag van inzenden is zondag 12 december!!


Als eerst op de hoogte?
Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief en je bent als eerst op de hoogte van het laatste nieuws.