29-04-2022 2 min. Rinie van Haren

Opbrengst boekenmarkt voor giro 555

Zaterdag 23 april jl. hield Oldskool Lauwe, de Vereniging voor actieve 50-plussers Beneden-Leeuwen, een gezellige boekenmarkt ten behoeve van de vluchtelingen en slachtoffers van de oorlog in Oekraïne, giro 555. In de grote zaal van het onderkomen van de vereniging, Ons Huukske, waren op 2 lange rijen tafels alle ingebrachte boeken uitgestald. Alles netjes gesorteerd naar categorie van kinderboeken tot romans en van plantenboeken tot kookboeken. Een stuk of 10 categorieën en enkele honderden boeken. Daarnaast was er ook nog een aantal cd’s en DVD’s. De prijzen waren € 0,50 of € 1,00 afhankelijk van het soort boek/boekje.

Veel keus

De zaal was toepasselijk versierd met gele en blauwe ballonnen. Er was koffie en koekjes en reeds voor 11 uur hadden de eerste belangstellenden zich al gemeld. Het was een komen en gaan van vele belangstellenden waarvan de meesten wel iets van hun gading vonden tussen alle boeken. Na de lunch werd de toeloop wat minder. Toch kwam er ook net vóór de sluiting iemand een paar boeken scoren.

Resultaat

In totaal werden ruim 200 boeken en enkele dvd’s verkocht en bracht de boekenmarkt € 195,78 op voor giro 555. Kortom een geslaagde dag voor Oldskool Lauwe, de Vereniging voor actieve 50-plussers Beneden-Leeuwen èn voor giro 555. Voor degenen die het jammer vinden dat ze het gemist hebben: u kunt nog altijd storten op giro 555 en voor het kopen van de overgebleven boeken kunt u terecht bij Kringloopwinkel De Oude School die het restant van Oldskool Lauwe geschonken kreeg.


Als eerst op de hoogte?
Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief en je bent als eerst op de hoogte van het laatste nieuws.