10-05-2024 2 min. Rinie van Haren

Open Erf bij biodiversiteitsambassadeur

Op zaterdag 25 mei ben je van harte welkom bij de biodiversiteitsambassadeur in West Maas en Waal

Wil jij op jouw terrein inheemse planten, struiken en bomen waar insecten en vogels op afkomen? Wil jij inspiratie opdoen over een groen en biodivers erf? Wil je meer weten over hoogstamfruit, poelen, een vogelbosje, insectenhotel of bloemenweide? Bezoek inspirerende erven tijdens de Dag van het Open Erf op zaterdag 25 mei. Stichting Landschapsbeheer Gelderland organiseert deze dag samen met de Gelderse biodiversiteitsambassadeurs.

In ruim twintig Gelderse gemeenten stellen ambassadeurs hun fraaie erven open voor bezoekers. Ook Lambert Romijnders in Beneden-Leeuwen, ambassadeur in gemeente West Maas en Waal. Zij geven informatie over het verhogen van de biodiversiteit op het erf. Er is van alles te zien en te doen. Neem bijvoorbeeld een kijkje bij bloemenweides, poelen, hoogstamboomgaarden, vlechtheggen, houtwallen, natuurlijke tuinen, insectenhotels, voedselbossen, moestuinen en takkenrillen.

Programma bij Lambert Romijnders, Retstraat 18a in Beneden-Leeuwen (09.30-12.30 uur).

Wat is er te zien?

Kruidenrijk grasland en stukken ingezaaid met bloemenmengsel, zo’n 55 hoogstamfruitbomen, een bijenhaag, takkenrillen, nestkasten en een insectenhotel.

Wat is er te doen?

Rondleidingen
Demonstratie over (zomer)snoei van hoogstamfruitbomen
Demonstratie ‘Sinusmaaien’ met een vingermaaibalk en opzetten van een hooiruiter
Uitleg over wilde bijen en honingbijen door een imker
Uitleg over steenuilen door de steenuilenwerkgroep
Vertegenwoordiger van IVN geeft toelichting over het werk van IVN

Aanmelden

Wil je inspiratie opdoen en vind je het leuk om kennis te maken met de ambassadeur? Kom dan naar de Dag van het Open Erf. Meld je vooraf aan bij Lambert Romijnders:
slgelderland.nl/portretten/ambassadeur-biodiversiteit-west-maas-en-waal

Inspireren

In Gelderland zijn zo’n veertig ambassadeurs actief die ervaring hebben met het verhogen van biodiversiteit op hun terrein en inwoners uit hun gemeente graag willen inspireren.

Meer informatie

Kijk voor meer informatie over de Dag van het Open Erf en alle terreinen van de ambassadeurs op slgelderland.nl/projecten/praktijknetwerk-biodiversiteit-bij-buitenlui.

Het Praktijknetwerk Biodiversiteit bij Buitenlui wordt mede mogelijk gemaakt door de provincie Gelderland.


Bekijk alle 2 foto's

Als eerst op de hoogte?
Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief en je bent als eerst op de hoogte van het laatste nieuws.