03-07-2015 2 minuten Patrick van Haren

Opnieuw record aantal deelnemers zwemkampioenschappen

Opnieuw record aantal deelnemers zwemkampioenschappen


Bij de derde Maas en Waalse zwemkampioenschappen voor basisscholen is er opnieuw een record aantal deelnemers. Vorig jaar was er een record aantal van bijna 130 deelnemers. Dit jaar wordt dit aantal al weer ruim overtroffen met bijna 170 fanatieke deelnemers. In totaal doen er 17 scholen mee. ZV De Gelenberg uit Druten en openluchtzwembad “De Zeven Morgen” in Dreumel zijn zeer blij en enthousiast. Het succes dat in 2013 tussen deze twee partijen is ontstaan vanuit de samenwerking Actief Maas en Waal tussen zet zich dus voort.


Voorbereiding

Alle deelnemers hebben van ZV De Gelenberg in de afgelopen twee weken de gelegenheid gekregen om gebruik te maken van de gratis voorbereidende trainingen in het overdekte zwembad van Druten. Hier konden de jonge zwemmers onder begeleiding al vast een beetje wennen en kennismaken met de zwemsport. Heel veel kinderen maakten gebruik van dit sympathieke gebaar van de zwemvereniging. Een goede voorbereiding is het halve werk.


Zaterdag 4 juli zullen de nieuwe 'Pieter van den Hoogenbandjes' en 'Ranomi Kromowidjojo’s' zich van hun beste kant laten zien: “Op je plaatsen, klaar…., Plons!”

Het belooft een fantastische dag te worden waar op een leuke en laagdrempelige wijze kennis wordt gemaakt met de zwemsport. De kinderen zwemmen allemaal meerdere keren, individueel en in groepsverband. De groepsactiviteiten hebben een ludiek karakter.


Zwemkampioenschappen


De wedstrijden beginnen om 10.00 uur. Om 12.45 uur wordt de school met de snelste tijd bekend gemaakt door “Oud meester van Teeffelen”. Hij zal hierbij worden geholpen door Ton de Vree en Jac van Dongen, resp. wethouder sport van West Maas en Waal en Druten. Natuurlijk is er voor alle deelnemers ook een herinnering aan dit fantastische zwemfestijn voor de jeugd!


Deelnemende scholen

Uit de gemeente Druten: De Appelhof, De Kleurencirkel, De Octopus, Klòsterhûfke ,

‘t Geerke, SBO De Dijk, IKC De Kubus en De St.Victorschool.

Uit de gemeente West Maas en Waal: De Oversteek, De Laak, De Tweestroom, Gravin van Rechterenschool, De Mariënhof, De Kleine Kern, De Mariaschool, De Leeuwenkuil en De Wijzer.Als eerst op de hoogte?
Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief en je bent als eerst op de hoogte van het laatste nieuws.