26-05-2023 2 min. Rinie van Haren

Oproep voor nieuwe serie Vertrokken uit Lauwe

Wat heeft de serie Vertrokken uit Lauwe veel reacties en herinneringen losgemaakt bij de bezoekers aan Blik op Beneden-Leeuwen. Deze week staat de laatste aflevering online en daarmee wordt de serie van 10 afleveringen gesloten.

De verhalen van alle deelnemers waren boeiend, heel verschillend en vol van herinneringen waarin lezers zich herkenden. Het is ook erg leuk om te lezen hoe jullie heden ten dage leven en wonen. Lezers die sommige gebeurtenissen of namen van jullie periode in Lauwe niet meer in hun geheugen hadden maar door jullie mooie verhalen hun herinneringen opnieuw konden opfrissen is één van die mooie bereikte doelen. Met al die mooie reacties die vooral op de Facebookpagina van Blik op Beneden-Leeuwen zijn te zien, heeft deze serie zijn succes ruimschoots bewezen. Ik wil jullie nogmaals oprecht bedanken voor jullie openhartigheid en medewerking.

Mede door het succes van deze eerste serie ben ik voornemens om een tweede serie te gaan starten in het najaar. Dus als je iemand kent die ooit voor korte of langere tijd in Beneden-Leeuwen heeft gewoond en die ook zijn of haar verhaal wil delen, geef het gerust aan hen en aan mij door.

Wil je jouw verhaal of die van andere deelnemers nog eens teruglezen, dan volgen hieronder de links naar de verhalen. Daarbij moet ik even opmerken dat het nummer van de afleveringen niet correspondeert met het nummer van de aflevering die in de link staat. Dat komt wat verwarrend over.

De afleveringen

Aflevering 1 - Gerard Broers uit Den Helder https://blikopbeneden-leeuwen.nl/nieuws/binnenkort-nieuwe-serie-vertrokken-uit-lauwe-7 Aflevering 2 - Dagmar Lemmers uit Bergamo (Italië) https://blikopbeneden-leeuwen.nl/nieuws/vertrokken-uit-lauwe-deel-1 Aflevering 3 - Antoinne Boers uit Den Helder https://blikopbeneden-leeuwen.nl/nieuws/vertrokken-uit-lauwe-deel-2 Aflevering 4 - Christel van Gelder - Obidos, Portugal https://blikopbeneden-leeuwen.nl/nieuws/vertrokken-uit-lauwe-deel-3 Aflevering 5 - Gerda van Kerkhof - 's Hertogenbosch https://blikopbeneden-leeuwen.nl/nieuws/vertrokken-uit-lauwe-deel-4 Aflevering 6 - Leo den Bekker - Worcester, Engeland https://blikopbeneden-leeuwen.nl/nieuws/vertrokken-uit-lauwe-deel-5 Aflevering 7 - Aline en Anton Roeterdink - Utskarpen, Rana kommune (gemeente) in de streek Helgeland, fylke (provincie) Nordland in Noorwegen. https://blikopbeneden-leeuwen.nl/nieuws/vertrokken-uit-lauwe-deel-6 Aflevering 8 - Johanna Tsagaraki-van Aanholt - Kreta https://blikopbeneden-leeuwen.nl/nieuws/vertrokken-uit-lauwe-deel-6-1 Aflevering 9 - Jan Smits - Arnhem https://blikopbeneden-leeuwen.nl/nieuws/vertrokken-uit-lauwe-deel-8 Aflevering 10 - Claudia Boon-Engelaer - Tuitjenhorn (NH) https://blikopbeneden-leeuwen.nl/nieuws/vertrokken-uit-lauwe-deel-9

Aanmelden voor de tweede serie

Wellicht ken jij of ben jij iemand die ook in Lauwe heeft gewoond en zich inmiddels elders heeft gevestigd. Meld je dan nu aan als je ook deel wilt uitmaken van deze bijzondere serie.

Aanmelden kan door een email te sturen naar info@markeon.nl met daarin de contactgegevens van degene die wil deelnemen. Onze redactie zal dan contact opnemen met de mogelijke deelnemer. Bij voldoende deelname start er een tweede serie in september.


Als eerst op de hoogte?
Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief en je bent als eerst op de hoogte van het laatste nieuws.