29-11-2019 2 minuten Patrick van Haren

Pietenfestijn was weer een dolle boel

Pietenfestijn was weer een dolle boel


Het is een heerlijke middag met een prima zonnetje en dat is misschien wel de reden van de grote opkomst voor het Pietenfestijn, ondanks dat er op vele plaatsen in de regio activiteiten waren rondom Sinterklaas. De stichting Sint in Leeuwen organiseerde in nauwe samenwerking met ondernemersvereniging Verrassend Leeuwen ook dit jaar weer een leuk spellencircuit in het centrum. Vele winkels openden de deuren deze middag.


Pietenfestijn


Kinderen ontvingen uit handen van Sinterklaas en zijn hoofdpiet een spellenkaart, waarmee zij langs een uitgezet circuit van spellen konden gaan, die stonden opgesteld bij veel winkels in de Zandstraat, nabij een aantal leden van de ondernemersvereniging. Door deelname aan alle spellen werd de kaart ingevuld. Zwarte Pieten maakten er bij de diverse spellen een dolle boel van. Dans, muziek, cadeautjes gooien, pepernoten sjoelen, koekhappen, zakken lopen, de kinderen werden flink vermaakt.


Pietenfestijn


Even dollen met Zwarte Piet nu je de kans krijgt. Foto: Markeon


En als dan al die spelletjes waren gespeeld moest de volle kaart worden ingeleverd bij Sinterklaas himself. Met een gesigneerde kaart, een handvol pepernoten en rode wangetjes werd het daarna tijd om huiswaarts te gaan. De stichting is er ook dit jaar weer in geslaagd om er voor de kinderen een heerlijk festijn van te maken. Maar liefst 207 kinderen hebben aan het spellencircuit deelgenomen.


Pietenfestijn


Het was al snel een drukte van belang bij Sinterklaas en zijn hoofdpiet. Foto: MarkeonAls eerst op de hoogte?
Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief en je bent als eerst op de hoogte van het laatste nieuws.