11-06-2021 3 min. Rinie van Haren

Poelier Verhoef voorziet in behoefte

Eigenaren Anton en Gerda de Heus en bedrijfsleider Anton de Heus (neef) zijn enorm trots op hun nieuwe avontuur in Maas en Waal.

Tekst en foto's: Rinie van Haren

Ruim een maand na de geweldige opening is het nog altijd onverminderd druk bij Poelier en Kaasspecialist Verhoef aan de Zandstraat. Het is een schitterende versspeciaalzaak geworden die een absolute aanwinst is in het toch al brede winkelbestand van het Waaldorp. Bij ons vorige bezoek was er nog slechts veel bouwstof en waren enkele contouren zichtbaar waar de twee verschillende afdelingen stonden gepland. Nu zijn alle vitrines rijkelijk gevuld met de lekkerste producten en liggen de vele kazen keurig gesorteerd op de planken. Even verderop ligt het randassortiment met olijven en vele noten.

Ongekende drukte

Aan het eind van de dag hebben we een ontmoeting met eigenaar Anton de Heus, die samen met zijn medewerkers bezig is om de zaak te reinigen na opnieuw een drukke dag. ‘Wat ik me nog lang zal herinneren van de opening?’ herhaalt Anton de eerste vraag. ‘Dat is vooral de enorme drukte. Het is zo overweldigend geweest voor ons allemaal, dat het onze stoutste dromen heeft overtroffen.’ Ondanks alle beperkingen van de coronamaatregelen bleef het in de openingsweek van ’s morgens vroeg tot aan sluitingstijd een komen en gaan van nieuwe klanten, maar ook van klanten die voorheen met regelmaat een bezoek brachten aan de poelierszaak in Tiel. Anton benadrukt dat hij vooral ook erg dankbaar is voor de enthousiaste inzet van alle medewerkers. ‘Een geweldig en vooral ook deskundig team.’

Bourgondisch

Zijn er in dit beginstadium al verschillen opgemerkt tussen de filialen in Tiel en Beneden-Leeuwen? ‘Het is hier zoals we al vaak hadden gehoord en wat we nu aan den lijve ervaren, mensen leven hier Bourgondisch. Wellicht dat het komt door de Brabantse inslag, maar we merken het aan de diversiteit van ons assortiment waar men optimaal gebruik van maakt maar ook aan de besteleenheden. Het publiek is nagenoeg hetzelfde maar de interesses en eetgewoontes variëren,’ zo legt Anton uit. Inmiddels zijn de feestdagen achter de rug en is er wat meer lijn in de planning gekomen. 'Morgen heb ik mijn eerste vrije dag in maanden’, lacht hij.

Avonturieren

Albertine voegt zich bij het gesprek. Zij beheert samen met bedrijfsleider Anton de Heus de kaasafdeling in deze prachtige speciaalzaak. ‘Er is vraag naar producten die wij in eerste instantie niet in het basisassortiment hadden opgenomen. Maar wat de klant vraagt, gaan we alsnog opnemen in het assortiment. Zo verkopen we veel komijnekaas en is er vraag Weydeland 20+ kaas pikant, iets waar landelijk juist in afnemende mate vraag naar is. We willen juist graag aan die vraag voldoen.’ Albertine wijst ook op de kleine kaasjes en de mosterdkaas. ‘Dus jullie zijn eigenlijk voortdurend aan het pionieren?’ Albertine denkt even na: ‘Ik noem het eigenlijk liever avonturieren’, lacht ze dan. ‘Het is voortdurend balanceren tussen de vraag en de mogelijkheden en daarin zijn we tot nu toe goed geslaagd als ik de reacties van onze klanten beluister.’

Toekomst

‘We willen graag samenwerken met andere ondernemers en winkeliers in het dorp. Elkaar versterken waar dat kan. We gaan de zomer tegemoet en daar gaan we natuurlijk helemaal op inspelen. We hebben een uitgebreid assortiment aan kant en klare producten en maaltijden. Voor als men tijdens een warme dag niet in de keuken wil doorbrengen, bijvoorbeeld. We hebben allerlei heerlijke producten voor de barbecue en onze Partypan zijn nu al enorm populair. Dat wordt wat als de EK wedstrijden worden bekeken en men een snackje wil nuttigen. Dan scoor je altijd’, grapt Anton.

Aanwinst

Ook de inwoners uit de hele regio vinden de poelier en de kaasspecialist een geweldige aanwinst voor het dorp en weten de weg naar al die heerlijke producten goed te vinden. En mocht je de weg nog niet hebben gevonden, volg dan de heerlijke geur die de grill door de Zandstraat verspreidt. Dan kom je vast en zeker op het juiste adres terecht.

Poelier en Kaasspecialist Verhoef

Zandstraat 127B 6658 CR Beneden-Leeuwen T: 0487- 745381 W: www.poelierverhoef-tiel.nl E: poelierverhoefbenedenleeuwen@gmail.com


Als eerst op de hoogte?
Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief en je bent als eerst op de hoogte van het laatste nieuws.