27-03-2020 2 minuten Patrick van Haren

Pontjesdagen aan de Maasoevers uitgesteld

Pontjesdagen aan de Maasoevers uitgesteld


UPDATE: De Pontjesdagen zijn uitgesteld vanwege de coronamaatregelen. Niet op zaterdag 2 en zondag 3 mei maar op zaterdag 5 en zondag 6 september zullen deze plaatsvinden.


Dit jaar vinden voor het eerst de Pontjesdagen plaats in het weekend van zaterdag 5 en zondag 6 september. Op de fiets of te voet kun je zigzaggend door het gebied van Woudrichem tot Wijchen, met de vele recreatieve voet- en fietspontjes die dat weekend weer in de vaart gaan. Die nemen een centrale plek in. Langs de route van zo’n negentig kilometer worden activiteiten georganiseerd door musea, waterschappen en betrokken ondernemers.


Het thema voor de Pontjesdagen is verbinden. “De pontjes staan voor de verbinding tussen beide Maasoevers en tussen de betrokken provincies, gemeenten en ondernemers”, zegt Wim Hoezen, bestuursondersteuner van stichting Maasmeanders. In het gebied liggen naast Ravenstein nog andere vestingstadjes als Woudrichem, Heusden, Batenburg en Megen, net als de steden ’s-Hertogenbosch, Oss en Wijchen. Daarnaast vind je er tal van authentieke Maasdorpjes en verschillende watersport- en natuurgebieden, direct aan de Maas maar ook bos-, heide- en duingebieden iets verder van het water.


Maas


De Maas is de verbindende factor tijdens de Pontjesdagen. Foto: Markeon


Speciale fiets- en wandelkaart

In het kader van de Pontjesdagen zal er voor dit weekend een speciale fiets- en wandelkaart voorhanden zijn waar activiteiten op vermeld staan. Bezoekers die op deze dagen gebruik maken van de pontjes betalen slechts 50 eurocent per overtocht. Ook hebben de deelnemende ondernemers aantrekkelijke acties.

Deze eerste Pontjesdagen staan niet op zichzelf. Het is de bedoeling om het evenement elk jaar of om de twee jaar te organiseren en zo nog meer kansen te bieden om het gebied te verkennen. De Pontjesdagen zijn een initiatief van de gemeenten Heusden, Maasdriel, West Maas en Waal, Zaltbommel, ’s-Hertogenbosch, Oss en Wijchen.


Momenteel wordt er hard gewerkt aan een mooi programma in gebied langs de Maasoevers. Blijf op de hoogte van het laatste nieuws via www.facebook.com/Pontjesdagen.Als eerst op de hoogte?
Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief en je bent als eerst op de hoogte van het laatste nieuws.