09-10-2020 3 min. Rinie van Haren

Positieve veranderingen bij Training & Zo

Hoewel de tweede golf gaande is, blijven ze bij beweegcentrum Training&Zo positief dat ze open mogen blijven. Dit gaat gepaard met nieuwe acties en een aantal positieve veranderingen. Er moet meer thuisgewerkt worden, horeca sluit om 22 uur en mondkapjes in winkels worden sterk aangeraden. We worden weer meer beperkt in onze vrijheden, maar desondanks is er hoop in de fitnessbranche. “De sportschool is een stuk veiliger dan de winkels en cafés,” zegt eigenaresse Wilma Raaijmakers. En dat is iets wat het kabinet beaamd. Iedereen moet de mogelijkheid krijgen te kunnen blijven sporten. De nieuwe regels van maximaal 30 personen binnen geldt dan ook niet voor sportscholen, zolang de anderhalve meter maar bewaard kan blijven. “En wij voldoen aan die eisen. We volgen alle maatregelen op de voet en passen ons protocol aan wanneer er veranderingen zijn. Daarom hebben wij ook het NL Actief keurmerk voor veilig sporten,” vervolgt Wilma. Voor kwetsbare groepen zijn er speciale uren op de sportschool en er komt nog een speciale lezing over hoe om te gaan met angst. “Je merkt namelijk dat er angst heerst bij vooral ouderen, en dat is begrijpelijk. Daar moeten wij in helpen.”

Naast de ontwikkelingen op het gebied van corona, zijn er nog meer ontwikkelingen bij Training&Zo. “We hebben een uitbreiding van onze groepslessen en dat gaat gepaard met een fikse uitbreiding van het team.” Veel van deze nieuwe lessen staan al op het rooster. Dit zijn vooral zogenaamde HIIT (high intensity interval training) lessen, maar er komt nog meer. Zo komt er bijvoorbeeld meer focus op zwangerschapsfitness. “Om deze lessen te geven hebben we zeven nieuwe teamleden aangesteld,” vertelt Wilma. Op deze manier is er voor ieder wat wils.

Het kabinet erkent dus dat sporten goed is, ook in deze tijden. Om beginnende sporters een handje te helpen komt Training&Zo met een actie bij het afsluiten van een nieuw jaarabonnement: Body Change. In twaalf weken tijd krijg je beweegschema’s, personal coaching, metingen en voedingsschema’s. Daarbij krijgen nieuwe leden ook nog geheel gratis het nieuwe boek van Wilma. “Ik verwacht dat deze half november klaar is,” vertelt ze trots. Zelf heeft ze namelijk een hele verandering van levensstijl ondergaan waardoor ze 75kg is afgevallen. “Als je begint met afvallen, wordt je overladen met informatie van mensen die denken dat zij het wondermiddel hebben,” legt Wilma uit. “Ik heb zelf ondervonden dat veel van deze dingen gewoon niet kloppen. Daarom ben ik dit boek gaan schrijven, om mensen wegwijs te maken in wat nou klopt en wat niet.” Het boek krijgt daarom ook de toepasselijke naam: Voeding en Training, weet jij het? Volgens Wilma en de rest van het team is dit juist de tijd om je levensstijl aan te passen. “Het is een tijd waarin we ons moeten aanpassen en veel moeten veranderen, maar verandering kan ook positief zijn!”

Je vindt beweegcentrum Training & Zo aan de Rozenstraat 20 in Beneden-Leeuwen. Voor meer informatie kijk je op: www.trainingenzo.club


Als eerst op de hoogte?
Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief en je bent als eerst op de hoogte van het laatste nieuws.