17-07-2020 4 min. Rinie van Haren

Praktijk Marianne behandeling met klankschalen

Geschreven door Marianne van Leeuwen

Holistisch energetische behandeling

Holisme stamt af van het Griekse woord holon, dit betekent heel / alomvattend. Holisme is een filosofie, levensvisie of levensovertuiging. Er wordt daarbij van uitgegaan dat alles met elkaar in verbinding is. Een visie die in deze tijd steeds bekender wordt. In de holistische visie beschouwen we de mens als één geheel. Alle gevoelens, emoties, gedachten en verlangens zijn met elkaar verbonden. Ze beïnvloeden elkaar en kunnen niet los van elkaar worden gezien. Ze vormen samen een balans. Als op het ene niveau iets gebeurt dan heeft dat onmiddellijk effect op het andere niveau. Het lichaam is de graadmeter van onszelf, van hoe we ons voelen en hoe we denken. Als de graadmeter van balans niet meer in evenwicht is, dan zal het lichaam een signaal afgeven. Vaak al veel eerder dan wij ons realiseren. Je krijgt dan een klacht. De kunst is om de klacht te verbinden met de realiteit. En weet, het lichaam liegt nooit!

Proces

Bewustwording is een genezingsproces. Alles moet na een disbalans weer in balans komen om je weer lekker in je vel te voelen. Maar je moet je wel bewust zijn van je disbalans. Je kunt jezelf de vraag stellen waar jouw disbalans vandaan komt. Is de klacht ook de daadwerkelijke oorzaak of zit er nog een ander niveau achter die het d=signaal afgeeft. Vaak is dit lastig te achterhalen. Wij mensen zijn geneigd om alleen naar de klacht te kijken die er op dat moment is. En niet naar de achterliggende klacht, naar de werkelijke oorzaak. Binnen de holistische visie wordt een klacht, symptoom of ongemak, gezien als een door het lichaam gegeven signaal van een verstoorde balans. In het behandelen van mensen vanuit deze visie heb ik niet de intentie het signaal zo snel mogelijk weg te werken, maar de wens om die mensen te kunnen behandelen naar bewustwording en inzicht. Dat een klacht vaak niet op zich zelf staat, maar dat er vaak een achterliggende klacht aanwezig is.

Klankschalen

Een heerlijke, prachtige methode om verdieping te geven aan een behandeling. De klankschaal kan ingezet worden om blokkades los te trillen die dus vast zitten in je lichaam. Wat is het effect van een klankschaal? De klank van een klankschaal doordringt ons hele lichaam. Iedere cel wordt bereikt met het gebruik van een klankschaal. alle weefsels en organen worden aangetrild en kunnen zo weer in balans geraken met de rest van ons lichaam. Klankschalen krijgen ook steeds meer bekendheid, worden steeds vaker ingezet zowel bij behandelingen als bij een massage om spanningen en blokkades effectiever te kunnen behandelen. Klankschalen kunnen jou helpen om beter in balans te komen met jezelf en je omgeving. Ze werken in op onze geest, lichaam en ziel. De trilling van de klankschaal heeft een krachtige uitwerking op jou. Er zal iets gebeuren met je, alsof er iets opengaat waardoor de spanning weg kan.

Voor wie is de klankschaal geschikt?

De klankschaal werkt ondersteunend bij één van de volgende klachten:

  • rugpijn
  • hoofdpijn
  • astma / eczeem / allergie
  • depressie
  • vermoeidheid / burn-out / M.E.
  • concentratiestoornissen
  • slapeloosheid
  • stress
  • blokkades
  • vervuilde aura

Voor wie is de klankschaal minder geschikt?

• Klankschalen zorgen ervoor dat alles open komt te staan zeg maar. Ze geven inzicht, kunnen herinneringen oproepen en / of versterken. • Bij traumatische ervaringen, fobieën en / of angsten, is het gebruik van de klankschaal soms af te raden. Het verschilt per persoon tot in hoeverre dit de overhand neemt in het dagelijkse leven. En of je bereid bent te accepteren dat na een behandeling de klachten tijdelijk kunnen toenemen. • Als je onder psychiatrische behandeling bent bijvoorbeeld schizofrenie. • Als je last hebt van psychoses of deze in het verleden hebt gehad. • Epilepsie • Pacemaker • Trombose • Schroeven en / of platen in je lichaam hebt • En bij een zwangerschap tot de 6e maand

Wil jij meer weten over een behandelingssessie met de klankschalen? Neem dan gerust contact op via de mail en stel je vraag.

Met warme groet, Marianne

Holistisch Energetisch Therapeut (o.a. Reiki behandelingen) Holistisch masseur (met als specialisatie Reuma- en Oncologie massage) Holistisch sportcoach (small group training) Sportinstructeur (groepsverband en personal training) Mind-Walk® trainer (groepsverband, personal coaching en voor bedrijven) (gericht op angst- en stress beheersing, wellness en voeding)

Praktijk: Coach Marianne Bikkelen 2a 6658 AS, Beneden-Leeuwen W: www.coachmarianne.info W: www.holisticflow.nl E: holisticflow@outlook.com T: 06-50280832


Als eerst op de hoogte?
Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief en je bent als eerst op de hoogte van het laatste nieuws.