14-08-2020 3 min. Rinie van Haren

Praktijk Marianne start met Bellyfit®

Geschreven door Marianne van Leeuwen

Bellyfit® (een holistische fitness les)

De focus van deze les is gericht op bewustwording, maar vooral ook het plezier in sporten. Het is een combinatie van fitness, dans (Belly, Afrikaans en Indisch), yoga/pilates en meditatie.

De les begint altijd met een korte meditatie om te kunnen aarden, om tot jezelf te komen. En die vanuit de meditatie overgaat in de warming-up. In het cardio deel dat daarop volgt kom je in beweging met alle facetten van danscombinaties. En hier maken we ook de heupen goed los! HET moment om jezelf helemaal te laten gaan! Om heerlijk jezelf te zijn! De Pilates oefeningen daarna zorgen voor een sterkere krachtcentrum. En uiteindelijk kom je. nadat je met Yoga ontspannende stretchoefeningen hebt gedaan, weer heerlijk voldaan de les uit. En ga je met vernieuwde energie de deur weer uit.

Wat kan Bellyfit® jou brengen:

• Versterking van je krachtcentrum • Het losmaken van vastzittende spieren • Verbetering van evenwicht • Verbetering van (spier)coördinatie en (spier)conditie • Indirecte versterking of ontspanning van de bekkenbodemspier • Je voelt je vrouwelijk en zelfverzekerder

De les start op woensdag 9 september om 18:30 uur. Aanmelden kan door een mailtje te sturen naar onderstaand mail adres.

SLOWfit

SLOWfit, holistische fitness, is bovenal een manier van leven. In plaats van je alleen te richten op het verliezen van gewicht, het verhogen van je push ups of het versterken van je lichaam, legt SLOWfit de focus op de hele persoon, en hoe je jezelf verhoudt tot je omgeving. Het is deze verbinding van je geest, het lichaam en je ziel die jou zal helpen om een maximaal welzijn te bereiken. Net zoals de focus op alle delen van jezelf zorgt voor een sterker geheel, zo is het ok met SLOWfit.

Wat veel mensen verbaasd over deze vorm van sporten, is dat het eigenlijk zeer haalbaar is en niet zo “buiten het kader” als dat men verwacht. Een holistische benadering van sporten maakt het mogelijk om zowel de geest als het lichaam te conditioneren. En wanneer de geest geconditioneerd is, zul je de motiverende kracht en kennis bezitten om je conditie met enthousiasme, zelfvertrouwen en positieve energie te benaderen. Deze mentaliteit toont zich in het lichaam door je volledige potentieel in te zetten om je doelen te bereiken en te overtreffen.

Compleet

Onze lichamen zijn ingewikkelde en gecompliceerde machines als je daar eens goed over nadenkt. Dit betekent dat geen enkel fitnesscomponent jou adequaat kan helpen om je doelen te bereiken. Als er bijvoorbeeld maar één onderdeel wordt getraind (zoals spiergroei - hypertrofie) blijven de andere onderdelen onveranderd (zoals flexibiliteit of kracht). Om je maximale potentieel te bereiken, moet je een heleboel verschillende stress “oorzaken” naar je lichaam toebrengen, oftewel je gaat niet alleen maar de spieren trainen, maar ook je geest en je gedachten. Dit is het basisidee achter het fysieke element van SLOWfit: holistische training houdt rekening met het hele lichaam, niet alleen met delen ervan.

• SLOWfit combineert het beste van kracht, balans, mobiliteit en flexibiliteit tot een training die het lichaam voortdurend uitdaagt en de geest en je ziel bezig houdt. • SLOWfit traint met hoge en lage herhalingen, explosieve krachtbewegingen en stabiliserende kernbewegingen.

Denk aan SLOWfit, holistisch sporten, als een manier om het beste te zijn wat je kunt zijn. Je leert verantwoordelijkheid te nemen voor je eigen niveau van sporten en de keuzes die nodig zijn om te veranderen.

Een sterke en gezonde geest creëert een sterk en gezond lichaam. Dit betekent dat je meer doet dan je lichaam uitdagen met traditionele trainingen: Het is tijd om jezelf uit te dagen en daardoor beter te worden.

Met warme groet, Marianne

  • Holistisch Energetisch Therapeut (o.a. Reiki behandelingen)
  • Holistisch masseur (met als specialisatie Reuma- en Oncologie massage)
  • Holistisch sportcoach (small group training)
  • Sportinstructeur (groepsverband en personal training)
  • Mind-Walk® trainer (groepsverband, personal coaching en voor bedrijven) → (gericht op angst- en stress beheersing, wellness en voeding)

Praktijk: Coach Marianne

Bikkelen 2a 6658 AS, Beneden-Leeuwen W: www.coachmarianne.info W: www.holisticflow.nl E: holisticflow@outlook.com T: 06-50280832


Als eerst op de hoogte?
Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief en je bent als eerst op de hoogte van het laatste nieuws.