05-08-2022 4 min. Rinie van Haren

Programma Kunstbus West Maas en Waal

Ingezonden bericht

Ja wij mogen weer, twee jaar heeft de Kunstbus noodgedwongen de bus in de garage moeten laten staan, Corona was de boosdoener.

Stichting Kunstbus West Maas en Waal is in 2002 opgezet door enthousiasten senioren, gesteund door de Stichting Kunst en Cultuur Gelderland het Prins Bernhardfonds en Spectrum. In 2012 is deze als rechtspersoon een Stichting geworden.

Waarom de Kunstbus?

In het begin van deze eeuw was het slecht gesteld met het openbaar vervoer op het platteland waar ook de dorpen van Maas en Waal onder vallen, vele ouderen hadden geen auto. U weet net als ieder ander dat er in zijn geheel geen openbaar vervoer in de avonduren was om de steden Tiel, Nijmegen of Wageningen te bezoeken en ook om later op de avond weer huiswaarts te keren. Er was behoefte voor senioren om een bezoek aan 'n Schouwburg te brengen.

Behoefte

Vanaf het begin was deze opzet een succes en de 50 kaartjes waren zo aan de man of vrouw gebracht, vanaf 2002 hebben wij ruim 3000 personen een geweldige avond bezorgd.

Vele voordelen

De opzet is simpel, u bestelt een of meerdere kaartjes van de productie waar u naar toe wilt, de bus komt op de vastgestelde datum en tijd naar uw dorp. U stapt in en wordt voor de deur van de schouwburg afgezet, na afloop staat de bus weer voor de deur van de schouwburg u stapt in en u wordt weer naar de opstapplaats teruggebracht. Geen parkeerplaats zoeken en geen einde lopen en niemand vragen of u mee mag rijden en wat ook belangrijk is, u blijft zelfstandig.

Keuze genoeg

In de aanhef staat" ja we mogen weer" wij kunnen nu zeggen "ja we kunnen weer" wij hebben drie maal 50 kaartjes in optie genomen voor het bezoeken van een cultureel evenement, de bedoeling was en is om naar drie verschillende Schouwburgen te gaan, alleen van uit Wageningen hebben wij uitvoerige documentatie verkregen voor de mogelijkheid om keuzes te maken, wij streven er naar om de producties mooi over het seizoen te verdelen en ook dat is gelukt.

Programma 2022/2023

Vrijdag 21 oktober 2022

Junushoff Wageningen Prijs p.p. € 30,50 Muziektheater

  • Incl. vervoer, garderobe en pauze drankje Aanvang 20.30 uur.

MOERSTAAL De enige echte Nederlandstalige vocal popgroep De meisjes met de wijsjes staan voor ijzersterke vierstemmige zang en hilarische scénes. Begeleid door hun multi-instrumentalist brengen ze het verassende en spetterende “MOERSTAAL’ een programma over communicatie in onze moerstaal oertaal,gebarentaal,lichaamstaal,muzikale taal of juist gebrek aan taal. De vier Meisjes zingen een breed repertoire aan bekende en minder bekende Nederlandse nummers van artiesten als Marco Borsato, Boudewijn de Groot, Alain Clark, de 3JS en Anouk. Aangevuld met eigen werk halen ze alles uit de kast om je omver te blazen, te ontroeren en te verrassen

Donderdag 8 december 2022

Junushoff Wageningen prijs p.p. € 38,00 Theaterconcert

  • Incl. vervoer , garderobe en pauze drankje Aanvang 20.15 uur

HET WAS EEN KWESTIE VAN GEDULD
Eindelijk mogen ze weer; muziek maken voor de mensen Als Rowwen Héze de zaak weer moet veroveren, is de band op zijn best. Zodra het startsein wordt gegeven, gaat de vlag de grond in en doet de groep eindelijk weer waar ze het beste in is: muziek maken voor de mensen. De mannen gooien hun nummers als wapen in de strijd , als volksliederen , en komen naar het theater met een feest van troost. Met liedjes van toen en nu,liedjes die niet nieuw willen klinken en daarom nooit oud zullen zijn , liedjes die telkens weer in het diepst van je hart raken. Komende seizoen is het zover: het was een kwestie van geduld …

Vrijdag 17 februari 2023

Junushoff Wageningen Prijs p.p. € 38,50 Toneel Incl. vervoer, garderobe en pauze drankje Aanvang 20.15 uur

ALLEEN FAMILIE Hilarische, ontroerende en meeslepende Familie-voorstelling Huup Stapel is terug. De man die Mars en Venus genadeloos langs de meetlat van het leven legde en het huwelijk tot het bot ontleedde, wijdt zich nu aan een nog groter onderwerp: familie. Want wie is er niet groot mee geworden? Familie is er overal en dan hebben we het nog niet eens over schoonfamilie, stieffamilie, pleegfamilie, adoptiefamilie, en de grootste familie van Nederland. Geen conflict gaat zo diep als een familieruzie en tegelijk is het de enige band waar je je nooit van kunt ontdoen. Een huwelijk kan worden ontbonden, een vriendschap beëindigd , maar familie blijft familie. Huub Stapel leidt je, persoonlijker dan ooit , langs verborgen verleden en feesten der herkenning in een hilarische, ontroerende en meeslepende voorstelling over die ene noemer waaronder wij allemaal vallen

Aanmeldingsformulier

Te verkrijgen in Beneden Leeuwen
bij L'Avenir DA drogisterij
Zandstraat 118

Voor meer informatie kunt u terecht bij Henny Verbruggen tel. 0487 88 10 23.


Als eerst op de hoogte?
Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief en je bent als eerst op de hoogte van het laatste nieuws.