02-02-2024 1 min. Rinie van Haren

QR codes in carnavalskrant erg populair

Onlangs verscheen de carnavalskrant van Lauwe, De Braoier. Door een commissie die bestaat uit 8 personen is er maanden gewerkt aan de dikke, 56 pagina's tellende krant. Nieuw is dit jaar het gebruik van QR codes. Door deze codes met de camera van je mobiele telefoon te scannen kom je op url codes die verwijzen naar filmpjes en fotoseries.

Na een week zijn de eerste cijfers bekend van deze nieuwe mogelijkheid om naast de krant nog veel meer te kunnen laten zien van carnaval in Lauwe. De meeste filmpjes en fotoseries zijn door middel van deze QR codes inmiddels al honderden keren bekeken, maar de Jeugdoptocht schiet er met kop en schouders bovenuit. Die is in één week tijd al meer dan 550 keer bekeken.

Naast de carnavalsfilmpjes en foto's heeft de readctie ook gemeend om onder de titel Lauwe Bruist een fotoserie samen te stellen van alle activiteiten die afgelopen jaar in Lauwe plaatsvonden. In samenwerking met Blik op Beneden-Leeuwen zijn ruim 150 foto's geselecteerd die in een zogenaamde fotoslide zijn geplaatst.

Nog niet gekeken? Neem zeker even de tijd om de films te bekijken, ze zijn de moeite meer dan waard.


Als eerst op de hoogte?
Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief en je bent als eerst op de hoogte van het laatste nieuws.