15-10-2021 2 min. Rinie van Haren

Quizavond doorspekt met competitief gedrag en hilariteit

De tweede quizavond van de Lauwse Dorpsquiz startte meteen al met twee nieuwe records. Liefst 58 teams hadden zich ingeschreven (de eerste editie bestond uit 52 teams) en de uitreiking van de quizboeken aan de 58 teamleiders gebeurde in minder dan vijf minuten. Bij de eerste editie ging er zeven minuten overheen.

De teamleiders gingen naar de adressen waar hun teams al in de startblokken stonden. Ze wisten helemaal niet wat hen te wachten stond. Naast vele quizvragen en opdrachten waren er ook diverse opdrachten die op een andere locatie moesten worden uitgevoerd. Het zoeken naar mascotte Bennie Bollo was wellicht niet de moeilijkste opdracht. Het zoeken naar kunstkasten, het opmeten van monumenten en het op tijd meerijden met de Theo Express waarna ook weer opdrachten moesten worden uitgevoerd, waren van een moeilijker orde. Waarom men in voetbaltenue en met een voetbal en een bus slagroom naar Zaal Jansen Steenbergen moesten komen, bleef lang ongewis. Pas in de achterste zaal werd duidelijk dat een professioneel dansechtpaar de deelnemers ging uitdagen om een uitvoering van een ‘ballroom-dans’ werd duidelijk dat de bal en de room slechts aanwijzingen waren.

De deelnemende teams waren het aan het eind van de avond over een ding unaniem eens. Het organiserende team, bestaande uit Sander, Martine, Aernout, Lida, Miranda en Mike is er wederom in geslaagd om een geweldig geraffineerde quiz in elkaar te zetten, die vele deelnemers de nodige zweetdruppels heeft gekost. En nu op naar de uitslagenavond op zaterdag 30 oktober waar verrassende onthullingen zich ongetwijfeld zullen gaan openbaren.


Als eerst op de hoogte?
Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief en je bent als eerst op de hoogte van het laatste nieuws.